El guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, Xavier Trias, ha organitzat aquest dimecres a l'ajuntament de la ciutat la primera reunió del grup municipal de Trias per Barcelona amb els 11 regidors electes al complet. Abans d'aquesta trobada, Trias ha fet una breu atenció als mitjans de comunicació i ha refermat que "hi ha una situació clara i és que jo he guanyat les eleccions". Davant les apel·lacions dels comuns a intentar forjar un pacte amb el PSC i Esquerra Republicana que li impedeixi ser alcalde, Xavier Trias ha afirmat que "Ada Colau està acostumada a fer coses miraculoses", però ha expressat que espera que "no tingui l'atreviment de fer coses tan estranyes com la de Manuel Valls". "Hauria d'haver après que això no funciona i el que hauria de fer és reconèixer que he guanyat jo, com jo ho vaig fer l'any 2015 amb ella", ha etzibat.

 

Preguntat per la possibilitat que el recompte definitiu pugui situar Colau en segona posició i faci retrocedir Collboni fins a la tercera —és una possibilitat per l'estret marge de 141 vots que separa ambdós—, Trias sosté que, per a ell, no canviaria la situació: "A mi no em complicaria res". En aquesta línia, ha insistit que "voler ser alcalde o voler anar a la contra costi el que costi és un error" i que "a la vida un ha de saber quan guanya i quan perd". Quan queden 18 dies per a la constitució dels ajuntaments i per proclamar el nou batlle de Barcelona, Trias ha defensat que "és realista" i que, amb els 11 regidors que té, sap que això exigirà "feina, buscar acords i estabilitat".

Xavier Trias Ajuntament de Barcelona 31 maig 2023   Miquel Muñoz
Xavier Trias, abans d'entrar a la reunió / Foto: Miquel Muñoz.

La reunió amb Ernest Maragall i trucades amb altres líders

Tal com ja va defensar aquest dimarts abans d'assistir a les jornades del Cercle d'Economia, Xavier Trias ha assenyalat que el que farà serà "parlar amb tothom que tingui possibilitats de governar la ciutat". En aquesta línia, ha explicat que ha parlat "amb tots" per via telefònica i que, fins ara, s'ha trobat amb "actituds positives" amb els seus interlocutors. Amb qui sí que es va reunir presencialment va ser amb Ernest Maragall el dilluns al vespre. La reunió, que va durar al voltant d'una hora, va ser simplement per conèixer les posicions que els dos tenen, segons informen fonts properes de les dues parts, però no han iniciat negociacions formals.

Xavier Trias reunió Ajuntament de Barcelona 31 maig 2023   Miquel Muñoz
Xavier Trias entra amb el seu equip a l'ajuntament de Barcelona / Foto: Miquel Muñoz.

Després de l'atenció als mitjans, Trias ha entrat a l'Ajuntament acompanyat del seu equip per celebrar una primera reunió i abordar els diversos escenaris que s'han obert després de la nit electoral. El grup municipal de Trias per Barcelona, a banda del mateix Trias, el formen Neus Munté, Jordi Martí, Victòria Alsina, Damià Calvet, Joana Ortega, Josep Rius, Joan Rodríguez, Titon Laïlla, Ramon Tremosa i Francina Vila. Segons Xavier Trias, el que ell "copsa" pel carrer és que la gent té "molta il·lusió" i volen que hi hagi "acords" per "buscar solucions".