Les amenaces de vaga en el sector del transport urbà de Barcelona durant el Mobile World Congress cada cop són més sòlides. Les convocatòries coincideixen amb la fira internacional que es durà a terme del 22 al 25 de febrer.

En aquests moments, són quatre els comitès que han anunciat aturades. Un d'aquests comitès, el d'autobusos, està en vies de preacord. Les organitzacions restants són TMB Metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Adif.

Les reivindicacions generals de les plantilles són desbloquejar la negociació del conveni sectorial per aconseguir millores en les condicions laborals.

TMB Metro, encallats

Es manté la convocatòria per fer aturades de 24 hores els dies 22 i 24 de febrer. Aquest matí s'ha fet una reunió de la mesa negociadora, on hi ha representants de l'empresa de TMB i treballadors del Metro, però no s'ha arribat a cap acord.

Des del sindicat UGT asseguren que la direcció ha presentat una "oferta molt allunyada" de les seves reivindicacions i que l'empresa no es vol tornar a reunir fins dimarts. "La plantilla no tindrà més alternativa que continuar endavant amb les mobilitzacions".

TMB Bus té preacord

La direcció de TMB Autobusos i la UGT de Catalunya han arribat a un preacord aquest dijous que serà ratificat els propers dies en referèndum per la seva plantilla. La plantilla serà la que decidirà si s’accepta o si, en cas contrari, es donarà suport a la convocatòria de vaga.

En el cas de mantenir-se, les aturades estan previstes pels dies 15 i 19 de febrer i la setmana del MWC, concretament, els dies 23 i 25 de febrer. Els sindicats que defensen la vaga tenen una representació minoritària entre els treballadors de TMB Bus.

FGC, aturades parcials

Les aturades previstes de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya són els dies 22, 23 i 24 de febrer, de 7.30 a 10.30 hores i de 17.30 a 20.30, i el dia 25 de febrer, de 12.00 a 16.00 hores. La plantilla de FGC demana un conveni per als propers quatre anys que doni estabilitat i que permeti minimitzar l’impacte de sis anys de retallades salarials.

Adif, l'últim a sumar-s'hi

El comitè d'ADIF-Barcelona s'ha apuntat avui a les mobilitzacions a la província de Barcelona durant els dies del MWC i tres divendres del mes de març. Els treballadors es queixen per una manca de personal i externalitzacions de plantilla.

Els horaris d'aturades del servei són els següents:

1455197968752751

La Guàrdia Urbana es manifesta

El sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, Sapol, també ha convocat una manifestació juntament amb CC.OO. i UGT per al dia 23 de febrer, a les portes de la fira de telefonia mòbil.

Els sindicats tenen prevista una reunió amb el departament de Recursos Humans de l'Ajuntament el dijous 18 de febrer, però, de moment, no han desconvocat la manifestació.

El motiu és una sentència que obliga l'Ajuntament de Barcelona a pagar l'increment d'un 1% dels sous que els deuen, però que "volen pagar-lo en 3 anys", segons el portaveu del sindicat, Marcos González.