Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat aquest dimecres l'aturada indefinida de funcionament del Tramvia Blau per falta de manteniment. El Tramvia deixarà de funcionar a partir del pròxim 1 de febrer. TMB ha justificat aquesta decisió amb la falta d'inversió que ha rebut el tramvia en els últims anys i que per reactivar el funcionament necessita una renovació profunda de l'estructura. L'empresa també ha indicat que l'estructura no reuneix les condicions de seguretat mínimes per seguir transportant gent. En un comunicat l'empresa ha assegurat que a la remodelació es canviarà la catenària que subministra l'electricitat als tramvies i una renovació estructural de les vies per tal de poder establir un nou esquema de circulació per l'avinguda Tibidabo.

TMB també ha informat al comté d'empresa, a través d'una carta a la qual ha tingut accés ElNacional.cat, aquesta interrupció, justificant-la, igualment, amb la "necessitat improrrogable" de renovació total de les vies, ja que la situació actual impedeix continuar amb el servei en les condicions de seguretat necessàries.

carta tramvia blau treballadors

El Tramvia Blau és l'únic tramvia que queda en funcionament de l'antiga xarxa de tramvies de Barcelona, i des de 1981 TMB és l'encarregat del funcionament per cessió de l'Ajuntament.

ERC ha demanat explicacions a Colau 

Per la seva part, el grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona ha demanat avui explicacions a la presidenta de l'AMB, Ada Colau, i la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, per l'aturada indefinida de funcionament del Tramvia Blau per falta de manteniment.

El president del grup municipal, Alfred Bosch, ha lamentat profundament la notícia i ha assegurat que "perdem un dels transports públics més antics que perduren a la ciutat". "Barcelona perd una peça més de la seva essència, i malauradament, aquest govern ens hi té massa acostumats", ha recalcat. El líder republicà ha recordat que ja fa uns mesos ERC va demanar explicacions al govern un cop coneguda la venda del Palau Moxó, un dels edificis més singulars de l'època barroca.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat