El barri de Sant Antoni està de dol, després que aquest dimecres conegués la mort de la mítica quiosquera Milagros Carballo als 90 anys. Després de tota una vida venent dolços als infants i explicant anècdotes a la cantonada del carrer de Villarroel i la ronda de Sant Antoni, són moltes les generacions de veïns del barri que l'apreciaven. I mostra d'això són les flors i espelmes que alguns han dipositat al petit quiosc, que ara està tancat.

També li han dedicat un emotiu missatge de comiat, agraint-li la seva presència i amabilitat, i també, haver "resistit" a les transformacions que ha patit la ciutat en els últims anys. "Gràcies, Milagros, per la teva amabilitat, per ser una gran veïna d'aquesta cantonada assolellada", comença l'escrit, que recorda la quiosquera com una "gran conversadora" i una persona "resistent a tota transformació del barri en els últims anys". "Ens sap greu la teva partida i enyorem la teva presència", conclou, tot desitjant-li que "voli alt" i "descansi en pau". 

Més enllà de les mostres d'agraïment materials al quiosc, les xarxes socials també s'han omplert de missatges de condol i de record d'aquesta senyora, que va marcar la vida de molts barcelonins.

Comiat Milagros Carballo quiosquera
Missatge en record de Milagros Carballo al seu quiosc. Foto: Twitter

Qui era Milagros Carballo?

Un altre cartell enganxat al quiosc de llaminadures recorda qui va ser Milagros. Es tracta d'una breu entrevista que li va fer l'any passat la revista L'Antònia, en la qual la quiosquera, nascuda el 1933 al poble gallec de Pedrafita do Cerbeiro, relatava que va arribar a Barcelona amb 22 anys, òrfena de mare i deixant el pare a Galícia. Els primers anys va treballar de minyona, servint a diverses cases de la ciutat, però després de casar-se amb un home andalús, es va traslladar a Sant Antoni. L'home havia adquirit el petit quiosc uns anys enrere, i a partir del 1962 Milagros s'hi va començar a dedicar al negoci. I així van passar les dècades, fins a arribar a mantenir 61 anys la mateixa ocupació. Els últims anys, però, reconeixia que el quiosc ja no era tant un negoci com un entreteniment, que li permetia gaudir d'estones amb els veïns i seguir activa al barri. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!