Els promotors del projecte de l'Hermitage exploren un pla B davant el veto de l'alcaldessa, Ada Colau, de portar el museu a Barcelona. Segons ha informat aquesta tarda Europa Press, els promotors de l'Hermitage han obert la porta a traslladar el projecte a la ciutat de Màlaga, en lloc de la Nova Bocana del Port de la capital catalana.

De tota manera, tot apunta que els malaguenys no seran els únics amb qui els promotors tindran contactes si finalment decideixen traslladar el projecte. 

Contactes amb Màlaga

Davant l'immobilisme de Colau i els seus socis de govern per tirar endavant el projecte de l'Hermitage a Barcelona, els promotors del museu han començat a estudiar altres ciutats on dur-lo a terme. Aquest diumenge, fonts municipals han confirmat el contacte dels promotors de l'Hermitage amb l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre (PP).

Durant la trobada, les dues parts han abordat la possibilitat que la iniciativa cultural es desenvolupi a la capital de la Costa del Sol, segons ha avançat aquest diumenge el rotatiu El Español de Màlaga. Pel que sembla, el Consistori hauria plantejat diferents opcions on podria encaixar el projecte, encara que els responsables de la iniciativa han mostrat preferència pel port.

Més concretament, la ubicació on es construiria es troba a la zona del moll de San Andrés, just al costat de la parcel·la en la qual està prevista la construcció d'un nou auditori de música. 

Visió

En els últims anys, Màlaga ha fet créixer la seva oferta cultural i museística amb importants espais com el Centri Pompidou Màlaga o la Col·lecció del Museu Rus. Aquesta actitud converteix la ciutat andalusa en un lloc atractiu pels promotors de l'Hermitage, valuosa tant pel seu context i equipament com per la visió de l'ajuntament. D'aquesta manera, si els contactes entre promotors i malaguenys quallessin, la ciutat andalusa comptaria amb dues instal·lacions d'art russes de primer nivell.

D'altra banda, l'estancament de l'Hermitage a Barcelona no ha donat senyals de millora. En contrast amb els contactes amb Màlaga, els responsables del projecte van topar amb una paret de formigó aquest estiu. Tal va ser la impotència dels promotors que el juliol es van veure obligats a criticar obertament el govern de Colau per "la manera com s’ha intentat deslegitimar el projecte restant valor a l’oferta cultural". En un comunicat, l'Hermitage va titllar el veto de l'ajuntament el projecte d'"un fet sense precedents a escala internacional".

 

Foto principal: l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ACN