L’'Open Arms’, el vaixell de rescat de l'organització Proactiva Open Arms, que va atracar dijous, 23 de desembre, al Port de Barcelona, estarà obert al públic fins al 5 de gener del 2022 per donar a conèixer el treball de l'entitat durant aquests anys. El coordinador d'operacions d'Open Arms, Gerard Canals, ha explicat que aquesta és la primera etapa d'un projecte de conscienciació i educació de la societat, que pretén continuar a d'altres ports espanyols i internacionals, segons agències.

"Els assistents podran veure el que no mostren les xarxes socials, i estar amb la tripulació del vaixell, que els explicaran la realitat de les operacions i la seva relació amb les persones rescatades", ha afegit Canals. A més, ha detallat les raons darrere de les portes obertes: "Per nosaltres no és tan important explicar la nostra tasca com explicar la realitat de les persones que rescatem. La nostra intenció no és fer publicitat ni autobombo".

A l'acte d'inauguració de dijous també hi va assistir el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, que va afirmar que la iniciativa permet tant donar a conèixer el projecte, com "donar les gràcies" a l'entitat pel seu treball durant aquests anys. Calvet també es va mostrar orgullós que Port de Barcelona sigui “el port base" de l'’Open Arms’ i de l'’Open Arms U’ i de compartir els valors de l'ONG.

open arms port barcelona efe 1

L''Open Arms' al Moll de la Fusta / Efe

Des de l'Ajuntament de Barcelona, el director de Justícia Global del consistori, David Llistar, va denunciar que centenars de persones segueixen sortint des de "l'altre costat del Mediterrani", i solament gràcies al treball de l'entitat moltes arriben vives a les costes europees. Llistar va aprofitar l'acte per recordar que l'ajuntament de la capital catalana va aprovar una nova ajuda de 100.000 euros per a l'organització humanitària.

Portes obertes a partir del 27

El vaixell, que ha cessat la seva activitat en favor del nou remolcador de l'entitat, l'’Open Arms U’, estarà obert del 27 al 31 de desembre, i del 3 al 5 de gener, durant la fira de Nadal del Port de Barcelona.

Durant aquests dies, romandrà amarrat al Moll de Bosch i Alsina (el Moll de la Fusta), a prop del Nadal al Port, la fira nadalenca de la infraestructura i s'oferiran visites guiades d'uns 40 minuts, en les quals també es podran fer donacions i comprar productes de màrqueting de l'entitat. A més, els visitants podran conèixer els tripulants i formular-los preguntes perquè les persones que conduiran les visites guiades han estat al mar durant les operacions.

 

Imatge principal: El vaixell 'Open Arms' va atracar dijous a Barcelona / Efe