Port de Barcelona preveu enderrocar l'Imax, ubicat al Moll d'Espanya al costat del Maremàgnum i que fa anys que està abandonat i sense activitat. Així ho ha decidit en el consell d'administració l'entitat portuària aquest dimecres, que ha delegat en la presidència la declaració de caducitat de la concessió, que s'havia d'acabar el 24 de març de 2024. La falta d’activitat i l'abandonament de les instal·lacions han fet que el Port de Barcelona consideri "necessari" recuperar la possessió de les superfícies atorgades en concessió a Teatre Imax Barcelona SA, per garantir "la seguretat del domini públic portuari" i estudiar-ne nous usos per al futur. 

Un cop coneguda aquesta decisió, l'Ajuntament de Barcelona ha demanat aquest dijous al Port que l'espai que ocupa l'antic cinema sigui d'ús públic o tingui activitats relacionades amb la ciutat. La tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Ecologia i Mobilitat, Janet Sanz, ha dit que no té res en contra de la decisió si és una qüestió de seguretat, però ha demanat poder participar en la decisió sobre el futur d'aquest àmbit. "Aquests espais són estratègics per a la ciutat, bé per fer una plaça o per ubicar activitats que tinguin algun tipus de vincle amb la ciutat", ha destacat.

Segons la tinenta d'alcaldia, "durant massa temps aquests espais han estat allunyats dels usos quotidians dels barcelonins". "Esperem arribar a un acord amb el port, perquè no som un port amb una ciutat, sinó una ciutat amb un port", ha afegit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat