El personal de les biblioteques de Barcelona ha convocat una vaga per al dia 22 d'abril, vigília de la diada de Sant Jordi, per exigir millores laborals i mesures per garantir la conciliació laboral i familiar. En un missatge publicat a la xarxa social X, el col·lectiu Defensem Biblioteques de Barcelona, que representa l'assemblea de treballadors de les biblioteques municipals, ha anunciat la convocatòria de l'aturada. L'objectiu de la protesta és exigir mesures per fomentar la conciliació de la plantilla, així com denunciar l'incompliment dels acords per part de la direcció i de les demandes pendents. La vaga compta amb el suport dels sindicats CGT i Intersindical.

Precisament, el 22 d'abril està programat el Pregó de Lectura amb motiu de Sant Jordi, dia internacional del llibre, que aquest any anirà a càrrec de l'escriptor britànic de David Walliams. Inicialment, el pregó s'havia de fer a la Biblioteca Gabriel García Márquez de la capital catalana, però s'ha traslladat al Born Centre de Cultura i Memòria, oficialment per poder-ne ampliar l’aforament, ja que s’ha passat de 140 a 250 places.

El personal de Biblioteques de Barcelona va decidir convocar la vaga en una assemblea que va tenir lloc el passat 8 d’abril, i es va decidir fer-la la vigília de Sant Jordi, coincidint amb el Pregó de la lectura, que inicialment havia de tenir lloc a la Biblioteca Gabriel García Márquez. La vaga, convocada pel Comitè de Biblioteques de Barcelona (CGT i Intersindical), té com a objectiu denunciar el malestar de la plantilla per la falta de conciliació i la falta de reconeixement del sector, així com reivindicar la resta de les demandes històriques del personal. Des de la CGT s’ha fet una crida a la mobilització de la plantilla.

El pregó, al Born

El Pregó de Lectura, pòrtic de la diada de Sant Jordi a Barcelona, anirà a càrrec de l’escriptor i actor britànic David Walliams, autor de novel·les per a joves com La increïble història de... les hamburgueses de rata, El noi del milió, El papa pispa, Un elefant una mica empipador i L’àvia gàngster. El pregó, inicialment previst a la biblioteca Gabriel García Márquez, es farà finalment al Mercat del Born a les 18 hores, un espai on l’aforament pot ser molt més gran.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!