El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat aquest matí l’estació de metro d’Ernest Lluch de l’L5, la qual millora la connexió entre Barcelona i l'Hospitalet. El president Aragonès ha reivindicat que es tracta d’una nova infraestructura “important per a Barcelona i per a l’Hospitalet de Llobregat i per a tot el país”

La nova estació s'ubica entre Pubilla Cases i Collblanc, dues parades que abans estaven separades per 1,2 quilòmetres, quan la distància habitual entre estacions és sovint d'entre 700 i 800 metres. La nova estació d'Ernest Lluch és la 160 de la xarxa de metro i la vintena al terme de l'Hospitalet de Llobregat. La nova incorporació a la línia blava "afavorirà la intermodalitat i farà més robust el sistema de transport públic", segons ha comunicat el departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori aquest dilluns passat. 

En la inauguració també hi han participat el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la presidenta de TMB, Rosa Alarcón; i la historiadora i filla d'Ernest Lluch, Rosa Lluch.

aragonès metro enerest lluch / Jordi Bedmar

Inauguració de l'estació de metro de l’L5 Ernest Lluch / Jordi Bedmar

Un avenç per al medi ambient

Aragonès ha destacat com la nova estació és un avenç en la lluita contra l'escalfament global. "Cada estació de metro que obrim és un pas més en la lluita contra el canvi climàtic", ha celebrat el president. 

La nova parada de metro de l'L5 suposa un estalvi de 673 tones de CO₂, que ens permetrà “tenir un model de ciutat i de país més sostenible, més ecològic i, també, més sa i segur per a tothom”, ha insistit Aragonès.

Homenatge a la figura de Lluch

No només la nova estació facilita la mobilitat, sinó que serveix d'homenatge i record a la figura d'Ernest Lluch, qui va ser ministre de Sanitat amb Felipe González i víctima d'ETA l'any 2000. Aragonès ha posat en valor la figura del socialista, destacant la seva "vocació de treball per a la ciutadania" i el seu “compromís amb el diàleg”.

En plena cinquena onada de la covid el president ha volgut recordar una faceta de Lluch que sovint queda a l'ombra: la seva tasca al Ministeri de Sanitat. Aragonès ha reivindicat el paper de Lluch en l'impuls de la sanitat universal al conjunt de l'Estat. 

 

Imatge principal: Pere Aragonès, Jordi Puigneró, Núria Marín, Rosa Alarcón i Rosa Lluch en la inauguració de l'estació de metro Ernest Lluch / Jordi Bedmar