El grafiter italià TVboy, conegut pels seus grafitis de personatges com Messi, Alèxia Putellas, Rosalia i el petó entre Carles Puigdemont i Pedro Sánchez, entre molts altres, ho ha tornat a fer. En aquest cas no hi ha petó entre dues persones i ha preferit plasmar una imatge d'amistat entre dos joves futbolistes de la selecció espanyola. Es tracta del català Lamine Yamal i el basc Nico Williams, els dos davanters del Barça i de l'Athletic Club de Bilbao, respectivament, que estan revolucionant l'Eurocopa.

 

El mural es va pintar fa una setmana, i es troba al Parc de les Glòries, però el grafiter no diu concretament on es pot veure el dibuix. Doncs és al final del carrer de Cartagena, ja dins del parc, en uns murs amb altres murals, molt a prop d'una zona de joc infantil amb tobogans. Yamal i Williams apareixen somrient i agafant-se per l'esquena, tots dos aguanten una pilota i van vestits amb una samarreta grisa i texans. Sobre els seus caps hi ha escrita la paraula 'Respect'. Aquest dimarts, el triomf davant França per 2-1 a les semifinals de l'Eurocopa 2024 va donar a Espanya l'accés a la cinquena final de la seva història en aquesta competició.

Esport i positivitat

Al post que ha fet al seu compte d'Instagram, TVBoy ha escrit unes paraules dedicades als jugadors: "Les noves generacions al futbol estan infonent un esperit renovat d'alegria i felicitat, representant un far d'esperança i positivitat en un context global que sovint ens veu dividits". A més, afegeix, que el "seu entusiasme i passió no només uneixen els aficionats de tot el món, sinó que també demostren com l'esport pot ser una eina poderosa per a la cohesió social, superant barreres i promovent la unitat en una era caracteritzada per profundes divisions".

Entre els últims treballs de TVboy hi ha un grafiti en què presenta el president català a l'exili, Carles Puigdemont, fent-se un petó amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Amb aquest treball l'artista va enviar un missatge a favor de l'acostament entre les dues figures polítiques. Fora de Catalunya, TVboy també ha fet grafits a Ucraïna, en concret a carrers de Kíiv, Butxa i Irpin, tots centrats en l'antibel·licisme i a favor de la pau. TVboy viu a Barcelona des del 2004.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!