L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat avui la seva vena més activista arran del polèmic desnonament d'una mare i tres fills al barri de Sants aquest matí on hi han hagut d'intervenir agents antiavalots. Colau ha "exigit" al govern de la Generalitat que el cos policial no desnonés "mai més" una família amb criatures.

A través d'una sèrie de missatges a Twitter, l'alcaldessa explicava que s'havia intentat aturar "per tots els mitjans" el desnonament, que finalment s'ha executat, i anunciava que la família seria reallotjada avui mateix. Colau també ha aprofitat per reivindicar la urgència de la llei contra els desnonaments, actualment suspesa pel Tribunal Constitucional.

És la primera vegada que l'alcaldessa, amb un conegut passat vinculat a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), s'encara directament a una altra institució pública per oposar-se a un procés de desnonament.

La resposta de Mossos

La Direcció General de la Policia ha contestat els missatges de Colau a través del compte de Mossos assegurant que els agents havien actuat a "instàncies de l'autoritat judicial per donar protecció als funcionaris judicials encarregats d’executar desnonament", ja que la policia catalana "no té competències per tirar endavant o aturar un desnonament judicial". "Lamentem que ens col·loqui en el punt de mira d’una problemàtica que hauria de ser afrontada des d'àmbits polítics i socials" han afegit.

Davant la resposta dels Mossos, Ada Colau s'ha defensat argumentant que el seu primer tuit anava dirigit al Govern i no al cos de Mossos d'Esquadra.