Tot i que va quedar en cinquena posició en les eleccions municipals de Barcelona, doblant això sí els resultats del 2019 de Josep Bou, el PP de Daniel Sirera va aconseguir 4 regidors als comicis que poden ser decisius a l'hora de donar suport a Xavier Trias o Jaume Collboni per ser alcaldes de Barcelona. En aquest sentit, aquest dijous ha explicat que ja s'ha reunit amb tots dos per explicar-los el seu projecte i que les trobades han estat decebedores, ja que cap li ha concretat quins són els seus plans més enllà d'arribar a l'alcaldia: "Només m'han manifestat el desig de tenir el suport per ser alcaldes. Però sense dir què volen fer amb la ciutat", ha lamentat en roda de premsa, assegurant que tant per donar suport a Trias com a Collboni té marcats uns límits molt clars. En el primer cas, la independència de Catalunya; en el segon, l'alcaldessa en funcions, Ada Colau. "No deixaré Barcelona en mans d'Ada Colau ni dels independentistes", ha resumit. 

Ni ERC ni els comuns als governs municipals 

Tot i que Xavier Trias és el cap de la llista més votada i si no hi ha cap pacte alternatiu en el ple del dissabte 17 de juny ell esdevindrà alcalde de Barcelona, ja ha parlat amb la resta de partits, excepte amb la ultradreta de Vox. I en la seva trobada amb Sirera, segons ha explicat el candidat del PP, aquest li ha deixat clar que no vol que, un cop passada la investidura, ERC passi a formar part del govern municipal i també que no farà alcalde "algú que aposti per la independència". Per això, li ha demanat al candidat de Trias per Barcelona negociar sobre les seves propostes per a la ciutat més enllà del futur polític de Catalunya. 

Per altra banda, davant la possibilitat que els regidors del PP facin alcalde Collboni, que va quedar en segona posició en aquestes eleccions, Sirera ho ha descartat si Ada Colau també forma part d'aquest executiu. Preguntat llavors per si acceptarien un govern del PSC amb els comuns sense la presència de l'alcaldessa, no ha concretat si això ho acceptarien, tot i que ha opinat que entre l'alcaldessa en funcions i Janet Sanz, número 3 de la seva candidatura i regidora d'Urbanisme, "no hi ha massa diferència". 

Anant més enllà, Sirera ha assegurat que la seva intenció no és ser decisiu només a l'hora d'escollir alcalde, sinó durant tot el seu mandat. Per això, no ha descartat formar part del govern municipal.