Les entitats Lliga Internacional Contra el Racisme i l’Antisemitisme (LICRA Catalunya) i B’nai B’rith Nahmànides Barcelona presentaran aquest dijous davant del Fiscal en Cap de l’Audiència Nacional, Javier Zaragoza, una denúncia contra la dirigent del Front Popular per l’Alliberament de Palestina (PFLP) Leila Khaled, per la seva presència a Barcelona, prevista per al proper 14 de maig.

Khaled és la primera dona que va segrestar un avió de passatgers en un acte de terrorisme i ha estat convidada a pronunciar una conferència a Barcelona, en un unes jornades que compten amb el suport i el finançament de l'Ajuntament. Concretament, ho farà a la III edició de la Fira Literal Barcelona, que se celebrarà entre el 12 i el 14 de maig al recinte municipal de Fabra i Coats de la capital catalana.

Prohibició d'entrada a la UE

En l'escrit, segons han avançat les entitats denunciants, se sol·licita a la Fiscalia Antiterrorista l’obertura urgent de diligències entenent "que aquests fets podrien ésser constitutius de diversos delictes incloent els d’integració en organització terrorista, col·laboració amb organització terrorista, apologia i enaltiment del terrorisme, finançament d’activitats terroristes, malbaratament de recursos públics i prevaricació". Així mateix, també se sol·licita la prohibició d’entrada de Leila Khaled dins del territori de la Unió Europea.

La denúncia ha estat presentada per l'antena catalana de dues organitzacions que tenen per objectiu lluitar contra l'antisemitisme, LICRA (fundada a França l'any 1927) i B'nai B'rith (fundada a Nova York l'any 1869). Les entitats fonamenten portar el cas als jutjats, pels antecedents existents de l'any 2008, quan  l'Ajuntament de Barcelona ja va intentar convidar-la servint-se del Consell de la Joventut de Barcelona,però la Fiscalia de l'Audiència Nacional li va denegar el visat d'entrada a l'Estat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat