El nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha admès que tot i que sí que es pot "arrencar" el mandat amb 10 regidors allò "òptim és tenir un govern més ampli". En aquest sentit, ha recordat que ell ja va oferir als comuns entrar al seu executiu i ha deixat la porta oberta a aquest escenari passat el 23-J. En una entrevista aquest dimarts a El món a RAC1, ha reiterat que aspira a majories suficients i que se sentirà més "còmode" amb qui també se senti "còmode" amb el PSC. Tanmateix, ha indicat que "ningú sap" quina serà la situació d'aquí a uns mesos, però veu "raonable" que més endavant es pugui ampliar l'executiu. Amb qui si ha deixat clar que no governarà és amb el PP, tot i que ha agraït els seus vots per a investir-lo com a alcalde, Collboni ha dit que són partits "antitètics". 

D'altra banda, el socialista ha explicat que defensa un pacte amb Junts a la Diputació de Barcelona: "És la millor solució i dona continuïtat".

La reforma de la Rambla es redueix a 3 anys

Collboni ha anunciat una de les primeres grans mesures del seu govern. La reforma de la Rambla es reduirà a la meitat, és a dir, la transformació d'aquest espai tan singular de la ciutat es farà en 3 anys, i no en 6 com estava previst inicialment. L'alcalde ha explicat que ahir mateix va donar l'ordre als serveis tècnics de reduir a 36 mesos les obres. Collboni ha defensat que "és una de les reformes més icòniques i més transcendentals per recuperar Ciutat Vella", una zona que ha indicat que és una de les seves prioritats i on destinaran tots els recursos necessaris per aconseguir "qualitat de vida" i que els ciutadans "ens tornem a reconèixer a la Rambla". Malgrat que ha reconegut que és una "obra complicada i molt sensible", considera que val l'esforç perquè ha de ser el gran eix cultural de la ciutat, mentre que la Via Laietana, s'ha de convertir en el gran eix econòmic de Barcelona. 

Trobada entre Collboni i Aragonès

Jaume Collboni ha assegurat que es trobarà amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com més aviat millor, malgrat que no sap si serà abans o després de les eleccions generals del 23-J. "La meva prioritat és desplegar els compromisos pressupostaris de la Generalitat a l’Ajuntament de Barcelona". L'alcalde ha repassat les partides pressupostàries que la Generalitat contempla per a la ciutat de Barcelona, entre les quals ha destacat l'ampliació de les línies de metro: l'L1 fins a Badalona; l'L3 fins a Esplugues, l'L4 a Sagrera i la Meridiana. Així com el pressupost destinat a la seguretat, salut públics, serveis públics i l'ampliació de l'Aeroport. 

El president Aragonès ha criticat l'acord "contra natura" a Barcelona per investir Jaume Collboni com a alcalde amb els vots del PSC, els comuns i el PP.. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha assenyalat que "es van unir per frenar" l'independentisme partits que "s'havien estat esbatussant durant la campanya i que no tenen res en comú". Collboni ha contestat afirmant que "els que estem al capdavant de les institucions hem de tenir perspectives de les coses. Intento no entrar en campanya com l’alcalde". En aquest sentit, ha recordat que Aragonès va aconseguir uns pressupostos a la Generalitat "perquè va arribar a un acord amb el PSC".

Un discurs per a cada escenari

La investidura de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona va ser una sorpresa d'última hora per a tothom, fins i tot, per a ell, que ha explicat que es va assabentar que ho seria quan comptaven els vots. L'alcalde ha explicat que va entrar al Saló de Cent amb dues carpetes "una amb el discurs d’investidura i una altra com a cap de l’oposició". L'alcalde ha respost a les acusacions de Xavier Trias, que aquest dilluns va afirmar que Collboni "tot el que diu són mentides. A mi no m'ensarronarà mai més. Als meus els dic que els clavarà un punyal per l'esquena". Ha lamentat que es facin aquestes afirmacions "perquè entenc que són fruit del moment", malgrat que ha defensat que estava en tot el seu dret i que no es va amagar en cap moment que la seva intenció era anar a la investidura, i que el va advertir que aniria fins al final. Amb tot, ha afirmat que "el respecto molt com a polític i alcalde, però hi ha unes regles del joc i tinc tot el dret". ​En relació amb els rumors sobre que la decisió de fer-lo alcalde es va decidir a Madrid, ha reiterat en què va ser una decisió es va prendre a Barcelona "la seqüència dels fets és pública i notòria". 

En contra de les superilles

L'alcalde socialista ha reiterat que no és partidari de fer més superilles, però sí de mantenir les que ja estan fetes i ha recordat que la seva aposta, com ja va dir en campanya electoral, és recuperar interiors d'illa de l'Eixample. 

Un altre dels temes més destacats a Barcelona és el tramvia. L'alcalde ha assenyalat que és partidari de continuar amb les obres per connectar-lo. "Arribarem fins a Verdaguer i després hem de veure com es fa la connexió", ha conclòs.