El nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha tancat aquest dijous, en la primera comissió de govern del nou mandat, l’estructura executiva del nou consistori, amb nous nomenaments gerencials i directius, entre els quals destaca el de Maria Buhigas com a nova arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona, la primera dona que ocuparà aquest càrrec i que va ser regidora d’ERC com a independent en el període 2019-2020, a l’inici de l’anterior mandat. Aquest nomenament, segons Collboni, no s’ha de prendre com una picada d'ullet als republicans sinó com el reconeixement que “el nostre partit és Barcelona”. El nou alcalde també ha nomenat Oriol Altisench com a enginyer en cap, a més d’Albert Dalmau com a gerent de la ciutat.

comissio govern ajuntament de barcelona jaume collboni foto pau venteo (5)
Jaume Collboni ha celebrat aquest dijous la primera comissió de govern del nou mandat / Foto: Pau Venteo

Ara bé, tot i que aquest dijous s’ha completat la direcció executiva, que inclou nomenaments en set grans àrees gerencials, a més de nomenaments en les societats i instituts municipals, Collboni ha promès per a la setmana vinent el tancament del cartipàs polític, que ja va avançar en la primera estructura de tinences d’alcaldia i regidories, però que s’haurà d’ampliar amb el repartiment d'àrees concretes. L’alcalde no ha volgut avançar si hi haurà nomenaments que incloguin noms provinents d’altres formacions polítiques i ha insistit que ell és “un alcalde socialista”, però que, tot i això, té “plena consciència que la ciutat pot i ha de ser governada amb molta gent”. “Més enllà del cartipàs —ha afegit— estan els barcelonins i barcelonines”.

“Endreçar la ciutat”

Així mateix, i en línia amb el que va expressar dimecres el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, Collboni ha expressat que l’eix central del nou mandat serà “endreçar la ciutat”, entès com la voluntat de “tenir una ciutat endreçada, segura, neta i bonica, que garanteixi la prosperitat i la creació de llocs de treball”. Per això treballen ja en la configuració d’un equip polític “amb capacitat de pacte i de consens i que no mirarà carnets”. Per això ha insistit que en els nous càrrecs, tant els polítics com els executius, el que compta és formar part “del partit de Barcelona” a partir de la pròpia professionalitat, capacitat de treball i entrega.

Demana temps per la qüestió de Tel-Aviv

Pel que fa a la petició de l’alcalde de Tel-Aviv, Ron Huldai, de restablir les relacions d’agermanament amb Barcelona, Collboni no ha volgut donar una resposta clara sobre la situació actual. “Els demano una mica de temps”, ha assenyalat a preguntes d’ElNacional.cat sobre la qüestió, perquè el nou govern municipal, que tot just fa setanta-dues hores que exerceix, pugui “estudiar tots els temes que ens estan arribant a la taula”.