El candidat a les Primàries per Barcelona Jordi Graupera s'ha dirigit l'alcaldable d'ERC a la ciutat, Ernest Maragall, i li ha retret que "no serviria de res signar un compromís d'unitat republicana". Maragall ha considerat aquesta opció en una entrevista aquest diumenge a El Nacional. El candidat s'ha mostrat "disposat" a signar un compromís "d'unitat d'estratègia cap a la República" amb "el PDeCAT en primer terme i si pot ser amb la CUP i altres forces sobiranistes" abans de les eleccions municipals del maig.

Tanmateix, Graupera considera que no serviria de res, ja que entre ERC i PdCat no sumen la majoria absoluta necessària al consistori. A més, creu que els partits "es repartien el poder com a la Generalitat, buidant de poder l'ajuntament com han fet amb el Parlament". 

D'altra banda, el candidat a les Primàries ha puntualitzar que "tampoc serviria de res" anomenar "republicà" a aquest possible compromís. "La paraula 'república' ha estat buidada de tot contingut, 'fer república' avui ja vol dir el mateix que 'gestionar l'autonomia amb normalitat però que almenys ho fem nosaltres i no els altres'", ha criticat.