Queden pocs dies perquè comenci la Fira de Nadal del Port Vell 2022 i ja saps el que això significa: gaudir d'un Mercat de Nadal en un entorn marítim. Planeges deixar-te caure pel Moll de la Fusta de Barcelona per visitar aquesta fira? Doncs a continuació tens tota la informació necessària per gaudir de la visita: horaris, dates, com arribar, així com dades sobre la seva inauguració o possibles novetats. Tingues en compte que aquesta informació és en el dia d'avui incompleta. Anirem actualitzant l'article tal com surtin més dades oficials. Però ara, deixem-nos de prolegòmens i visitem aquesta Fira de Nadal de Barcelona.

Fira de Nadal del Port Vell 2022: horaris i dates

Segons la pàgina oficial del Mercat de Nadal al Moll de la Fusta (nom oficial del qual tothom coneix com a Fira de Nadal del Port Vell), aquest començarà dilluns 5 de desembre a les 19 h (que és quan començarà l'acte de la inauguració). Així mateix, s'ha confirmat que aquest mercat tancarà les portes el 6 de gener, Dia de Reis, que, el 2023 caurà en divendres.

Quant als horaris, també s'ha confirmat que la Fira de Nadal del Port Vell obrirà les portes d'11h a 22h. L'espectable de llum i color d'enguany tindrà lloc cada dia a partir de les 17.30 h. Mentrestant, el 25 de desembre i el 21 de desembre, aquest Mercat de Nadal sol obrir només de tardes, normalment de 16 h a 23 h.

Com arribar a la Fira de Nadal del Port Vell 2022

Com cada any, la Fira de Nadal del Port Vell 2022 tindrà lloc en el Moll de la Fusta de Barcelona. Per començar, això significa viure un Nadal molt portuari, ja que et veuràs envoltat de vaixells i de mar, amb la brisa de companyia. El contrast entre aquest panorama oceànic i la visió de parades nadalenques, gastronomia hivernal i il·luminació càlida serveix ja de bon pretext per visitar la Fira almenys una vegada mentre estigui en marxa.

I com arribar a la Fira de Nadal del Port Vell 2022? Si ets molt d'agafar el metro de Barcelona, tens 2 parades ben a prop: Drassanes (L3) i Barcelona (L4). Ambdues parades es troben a uns 8-10 minuts caminant. Si t'agrada més l'autobús, tens nombroses línies que et deixaran a prop. Presa nota: 59, 120, D20, H14, N6 i V13. Si vens amb cotxe, tens 2 pàrquings amb prou capacitat a prop: el del Centre Comercial Maremàgnum i l'aparcament BSM del Moll de la Fusta, que es troba en Passeig de Colom, 31.

Per cert, l'accés a la Fira de Nadal del Port Vell és totalment lliure: no s'ha de pagar cap entrada per accedir. En aquest sentit, edicions anteriors van tenir dos llocs d'accés adornats amb motius nadalencs, així que, en teoria, no toparàs amb aglomeracions per entrar. Per si no n'hi hagués prou, els animals de companyia com a gossos estan més que benvinguts: pots anar al Moll de la Fusta. Amb tantes formes d'arribar al Mercat de Nadal del Port Vell de Barcelona, no tens cap excusa per deixar-te caure per allà durant aquestes festes nadalenques.

Fira de Nadal del port Vell 2021 Nadal al Port Vell 2
Els nens sempre es gaudeixen a la Fira de Nadal del Port Vell / Foto: Nadal al Port Vell

Inauguració de la Fira de Nadal del Port Vell 2022

Encara que aquest Mercat de Nadal de Barcelona té poques edicions sobre la seva esquena, ja té algunes tradicions maques, com la de la seva inauguració. Ja s'ha confirmat que aquest any tindrà lloc el 5 de desembre a les 19h. La inauguració de la Fira de Nadal del Port Vell 2022 començarà amb una actuació dels Cors de Palau Vincles i el Cor Mitjans de l'Orfeó Català, que interpretaran peces tradicionals. Hi haurà la tradicional encesa de llums i una actuació gratuïta d'Edu d'Eufòria.

A tall de referència, a l'edició de 2021, en paral·lel a l'encesa de llums de Nadal, es van interpretar i van cantar 2 temes del musical Mar i Cel a càrrec de les entitats de Ciutat Vella. A més, es va interpretar un segment de l'òpera La gata perduda, un projecte d'associacions i entitats del Raval que actualment forma part de la temporada 2022-2023 del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Mercat de Nadal en el Moll de la Fusta 2022: novetats, activitats, concerts...

S'han confirmat moltes novetats sobre el Mercat de Nadal al Moll de la Fusta 2022. El més destacat és una pista de gel sostenible i ecològica de 400 metres quadrats. Torna la mítica roda de 65 metres d'alçada així com un carrusel antic i un trenet. A més, s'aprofitarà que aquest mercat es troba al moll per realitzar activitats infantils que connectaran els més petits amb el port. Per exemple, aprendran a ser estibadors o s'iniciaran al món del rem.

Aquí tens algunes activitats destacades:

  • Inauguració - Dilluns 5 de desembre de 2022 - De 19.00 a 21.00 hores
  • La Bachatera - Dijous 8 de desembre de 2022 - De 17.00 a 21.00 hores
  • Consolat de Mar - Dimecres 14 de desembre de 2022 - D'11.30 a 14.00 hores
  • Riborquestra - Divendres 16 de desembre de 2022 - De 17.30 a 20.00 hores
  • Danzalona - Divendres 23 de desembre de 2022 - De 18.00 a 19.00 hores

Aquest Mercat de Nadal a més tornarà a ser un punt de trobada de les entitats i col·legis de música dels barris confrontants al Port de Barcelona. Així que prepara't per a un escenari ple d'actuacions. Entre altres coses, s'acollirà la Ballada Solidària per recollir fons per a La Marató de TV3. A més, hi haurà un pessebre, els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona estaran decorats per a l'ocasió...