La línia L7 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) experimentarà afectacions del servei el proper cap de setmana a causa d’uns treballs de millora entre les estacions d’El Putxet i l’Avinguda Tibidabo. Com a resultat d’aquests treballs, des del dissabte 4 de desembre i fins al dilluns 6, festiu, l’estació d’Avinguda Tibidabo quedarà fora de servei.

Segons ha informat FGC, els treballs consisteixen en la renovació del desviament que permet que les dues vies de la línia es converteixin en via única a l’estació d’Avinguda Tibidabo. La reposició d’aquest element de la via s’emmarca dins del procés constant de manteniment i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i localitzacions que duu a terme FGC per assegurar la robustesa de les instal·lacions i la fiabilitat i puntualitat en el servei, superior al 99% en totes les línies.

anden avenida tibidabo foto fgc 2

Andana de l'estació d'Avinguda Tibidabo / FGC

A la vegada que es renova el desviament, també es desplaçarà uns metres la seva col·locació a la via, allunyant-lo de les andanes de l’estació. Aquest desplaçament deixarà preparada la via d’Avinguda Tibidabo per, en un futur, permetre les entrades automàtiques a l’estació, un sistema que millora la velocitat i la regularitat de la xarxa.

Afectacions durant els dies 4 a 6 de desembre

Els treballs de renovació es duran a terme durant tres dies: el dissabte 4, diumenge 5 i dilluns 6 de desembre. Ferrocarrils ha programat aquests treballs en cap de setmana per tal de minimitzar l’impacte en les persones usuàries.

L’actuació implicarà les següents afectacions en el servei de la línia L7:

afectaciones servicio fgc tibidabo foto fgc

-S’establirà un servei de tren llançadora entre les estacions de Gràcia i El Putxet, amb horaris diferents dels habituals que estaran disponibles al cercador del web i de l’app d’FGC i a les vitrines de les estacions. Un cop a Gràcia caldrà transbordar de tren si es vol seguir el trajecte cap a plaça Catalunya.

-El servei entre les estacions de Plaça Catalunya i Gràcia quedarà cobert pel servei de les línies L6, S1 i S2 durant aquests tres dies.

-No hi haurà servei de trens entre les estacions d’El Putxet i Avinguda Tibidabo. Les persones usuàries que es vulguin desplaçar en aquest tram podran utilitzar com a alternativa el servei del bus número 131, V15 i la línia N5 de NitBus.

Les persones que viatgin amb Ferrocarrils podran seguir la informació actualitzada del servei a través del perfil de Twitter @FGC i del web i l'aplicació per a mòbils. De la mateixa manera, la companyia també ha preparat un dispositiu de comunicació a les estacions per informar de les alteracions en el servei que provoquin aquests treballs, del canvi d’horaris i de les alternatives per cobrir els trajectes suprimits.

 

Imatge principal: Un tren a l'estació d'Avinguda Tibidabo / FGC