El col·lectiu veïnal del Raval de Barcelona contrari a la prevista ampliació del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), que ocuparà més de 900 metres quadrats de part de la plaça dels Àngels, que actualment és d’ús públic, ha realitzat una encartellada de protesta per denunciar que aquest equipament cultural “ens roba la plaça dels Àngels” i informar el veïnat que el dijous 14 de setembre se celebrarà, a la mateixa plaça en disputa, un debat obert sobre la situació. En una entrada a la xarxa X, el col·lectiu NO a l’ampliació del MACBA ha donat a conèixer l’encartellada denunciant que el projecte d’ampliació es farà “a costa de 908 m² del nostre espai públic”. Els cartells han arribat fins a la mateixa seu del districte de Ciutat Vella.

L’esmentat col·lectiu porta denunciant la previsió d’ocupació d’espai públic des que l’Ajuntament de Barcelona va resoldre, de manera salomònica, el conflicte entre l’ampliació del Macba i la necessitat de trobar un espai pel nou CAP Raval nord, pel qual l’antiga Capella de la Misericòrdia es destinaria al centre sanitari a canvi que l’ampliació del museu es fes en espai de l’actual plaça dels Àngels. Davant aquesta decisió, adoptada a finals del 2019, veïns del Raval van iniciar accions en contra de la privatització de la plaça dels Àngels, en un sector de la qual es construiria un nou edifici que acolliria l’ampliació del museu. 

De fet, el passat mes de novembre, la plataforma ja va denunciar que l’ampliació del Macba comportarà un perjudici en un “barri que està molt densificat i en el que falten zones d’esbarjo per a la ciutadania”. A més, tot i haver presentat ja un recurs contenciós administratiu per frenar la tramitació del projecte d’ampliació, van criticar que tant l’Ajuntament com el Macba han preferit ignorar-los. Per això, la plataforma va presentar al·legacions al Pla especial integral i de millora urbana per a l’ampliació del Macba, aprovat pel ple del districte de Ciutat Vella amb els vots a favor de Barcelona en Comú, PSC i Junts i les abstencions d’ERC i Ciutadans, al mateix temps que va assenyalar que si no s’acceptaven les seves al·legacions, presentarien un “segon contenciós-administratiu contra l’Ajuntament".