L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha informat aquest dilluns que les platges de Barcelona han perdut entre un 15 i 30% de la seva sorra a conseqüència de la borrasca Nelson, que ha provocat danys al litoral de la capital catalana. Davant d'aquesta pèrdua d'arena, l'alcalde socialista ha afirmat que demanarà ajuda al govern de Pedro Sánchez per reposar-la. Abans, però, caldrà esperar uns quinze dies per conèixer l'abast real d'afectació, ja que, segons ha explicat Collboni, és previsible que els pròxims dies el mar retorni part de la sorra que ha arrossegat, que permetrà conèixer l'afectació real en les infraestructures de Barcelona.

L'alcalde, acompanyat de regidors i tècnics municipals, ha visitat aquest dilluns les platges de la ciutat més afectades pel temporal i ha subratllat la importància de reparar-les. En aquesta línia, ha apuntat que per al seu govern, aquests espais de la costa conformen "autèntics parcs", "platges urbanes" on "la gent de la ciutat", sobretot la que no pot sortir de Barcelona, passa el seu temps lliure. Així mateix, ha recordat que l'ajuntament ja tenia previst reposar sorra a les platges perduda pel desgast natural a partir del drenatge que estan fent al Port Olímpic, el qual s'està reformant, però que en aquests moments és impossible predir si n'hi haurà prou.

Collboni ja ha traslladat al delegat del govern espanyol, Carlos Prieto, la seva intenció de sol·licitar ajuda al Ministeri de Transició Ecològica, en cas que sigui necessari per acabar de reposar la sorra de les platges o reparar infraestructures danyades. L'alcalde ha detallat que, per la seva part, la Delegació del govern espanyol també està elaborant un informe per detectar els danys causats per la borrasca Nelson a tot el litoral català. I és que, a banda de Barcelona, hi ha d'altres punts de la costa que també han patit les conseqüències d'aquest fort temporal. 

L'Ajuntament de Barcelona ha puntualitzat que assumirà la reposició de les platges pel desgast natural, però que quan "sigui extraordinari a causa dels temporals", demanarà suport "a l'administració competent, que és el Ministeri de Transició Ecològica". Collboni ha destacat que les platges de Barcelona ja disposen d'infraestructures per minimitzar l'impacte dels temporals, com espigons i emissaris submarins i ha assenyalat el canvi climàtic com "el problema" principal. Segons el batlle, provoca que la direcció de les tempestes canviï molt i que, a conseqüència, temporals com els d'aquests dies no es puguin preveure.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!