Els batlles de Barcelona i Madrid, Jaume Collboni i José Luis Martínez-Almeida, s'han trobat a la capital catalana. Els dos alcaldes han presumit de "normalitat institucional" entre les dues ciutats. Segons ha destacat tots dos en una roda de premsa, han abordat temes importants per a les seves ciutats, com l'habitatge o el clima, però sobretot han posat l'èmfasi en la necessitat de tenir més capacitat competencial i financera. 

Per una banda, Collboni ha explicat que estan cooperant per veure com fer-ho a través de modificacions de lleis de règim especial de les dues ciutats. "Hem diagnosticat conjuntament la necessitat de reforçar les competències", ha assegurat. Per altra banda, Almeida ha posat en valor la col·laboració entre Barcelona i Madrid: "Hi ha problemes comuns que hem d'abordar de manera conjunta". Tots dos alcaldes celebren poder col·laborar en un futur.

Els pisos turístics, una preocupació de totes dues ciutats 

Entre les problemàtiques que comparteixen les dues ciutats, n'hi ha una que ha estat a l'agenda mediàtica darrerament: el turisme massiu. Després que la protesta contra el turisme massiu a Barcelona hagi copat titulars arreu del món, la seva gestió ha estat tema de conversa entre els dos batlles. Concretament, han abordat la problemàtica amb els pisos turístics que proliferen a ambdues capitals. Collboni ha reiterat la seva "determinació" per suprimir la figura d'habitatge d'ús turístic a la ciutat de Barcelona, que actualment té prop de 10.000 pisos en aquesta categoria, i ha defensat la capacitat dels ajuntaments de regular. "És bo que s'hagi obert el debat i que cada ciutat ho abordi com consideri", ha conclòs.

Almeida ha afirmat que Madrid està treballant en una regulació i ha matisat que la situació no ha de ser "homogènia" si bé ha admès que hi ha un problema amb l'habitatge, i per això cal tenir la capacitat per regular. "No és una qüestió d'anar en contra del turisme, sinó de garantir la convivència i el benestar dels veïns", ha dit.

A banda dels pisos turístics, Collboni ha estat preguntat per la multireincidència i el tancament de clubs cannàbics, Collboni s'ha limitat a dir que vol afrontar el repte de la seguretat "d'una manera clara i determinada" i ha fet valdre el compromís dels grups que van posar en marxa la comissió d'estudi específica. Sobre els clubs cannàbics, ha apuntat que "senzillament és fer complir les normes".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!