Més de 9.500 inscrits de Barcelona en Comú voten entre aquest dijous a les 10 hores i dissabte a les 23.59 si el partit ha de trencar el seu pacte de govern amb el PSC a la capital catalana. En concret, la pregunta és: "Atès el suport del PSC/PSOE a l'aplicació de l'article 155, Barcelona En Comú ha de posar fi al pacte de govern amb el PSC a la ciutat per governar en solitari?". Així, s'especifica que l'alternativa no és cap altre acord amb una altra força política.

Els resultats es coneixeran diumenge a partir de les 13 hores. La consulta es realitza a través d'una plataforma digital, però alguns grups de barri han organitzat punts presencials per donar suport als que ho necessitin.

La plataforma 'Participa' és un registre del qual formen part les bases de Barcelona En Comú, encara que no pertanyin a cap espai de treball. Amb aquesta plataforma es validen decisions importants, es realitzen els processos d'eleccions interns i les consultes sobre temes estratègics o sectorials. Aquest grup d’inscrits pot votar sobre les propostes de forma presencial i digital.