El Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i el consistori estarien negociant un permís especial per a les famílies amb rendes baixes i "autònoms precaris", que si finalment arriba a bon port, permetrà que puguin circular per la zona de baixes emissions (ZBE) a partir del dia 1 de gener encara que els seus vehicles no tinguin una etiqueta ambiental de la DGT. Així ho ha explicat el regidor d'ERC Max Zañartu, que ha especificat que d’aquesta exempció “se’n podrien beneficiar uns pocs milers de vehicles”.

També hi ha altres vehicles que gaudiran d'aquest avantatge com els de mobilitat reduïda i els d'emergències. Per altra banda, els vehicles professionals tindran un ajornament d'un any i no seran sancionats fins l'1 de gener del 2021.

Què és la ZBE Barcelona 2020?

A partir de l’1 de gener del 2020 Barcelona prohibirà l’accés als cotxes més contaminants. No podran circular dins de l’anomenada zona de baixes emissions, una àrea de 95 km2 que també afectarà a municipis propers com Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat