En un curt interval de temps, entre dimecres i aquest divendres, han aparegut dos dofins morts a les platges catalanes, el primer al Masnou (Maresme) i el segon a Badalona (Barcelonès). El primer dels exemplars va aparèixer a la platja del Masnou el dimecres, segons va informar l’ajuntament d’aquesta localitat a través de xarxes socials, on també va informar que els serveis municipals i una empresa especialitzada van procedir a recollir l’animal per tractar-ne les despulles. També van afegir que l’animal pesava uns 50 quilograms. 

Pel que fa al segon exemplar mort, es tracta d’un dofí llistat femella d’aproximadament 1, 5 metres aparegut aquest divendres  primera hora a la platja de la Barca Maria de Badalona, en un indret proper a la població de Montgat. Segons han informat fonts del consistori badaloní, la Guàrdia Urbana d’aquesta localitat ha rebut un avís a primera hora d'aquest divendres i s'ha personat a la zona, i després ha notificat la situació als Agents Rurals. Finalment, els encarregats de retirar el cos de l'animal han estat membres de la Fundació CRAM, una organització sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l'habiten. Les línies d'actuació de l'entitat encarregada de retirar el cetaci són la clínica i el rescat de fauna marina, la investigació i conservació d'espècies i ecosistemes marins i la sensibilització a favor de la conservació dels mars i oceans. La mort dels dos exemplars podria estar vinculada a l’últim temporal, i haurien arribat a la costa ja morts.

 

Un dofí mort al setembre a Barcelona

L'arribada de dofins morts és un fet que es repeteix amb certa periodicitat. Al setembre va aparèixer un exemplar a la platja del Somorrostro de Barcelona. Després de rebre un avís respecte a l’aparició de l’animal mort, operaris dels serveis municipals de neteja van procedir a retirar-lo. Fonts de l’Ajuntament de Barcelona van apuntar que per l’estat de les restes se suposava que el mamífer faria uns dies que estaria mort i que finalment va aparèixer en una de les platges de la Barceloneta, al districte de Ciutat Vella, arrossegat pels corrents marins. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!