Els tinents d'alcaldia Jaume Collboni (PSC) i Janet Sanz (BenComú) s'han reunit aquest dimecres amb representants dels manters i han acordat crear una taula per abordar aquesta problemàtica de forma integral.

L'Ajuntament de Barcelona ha informat avui en un comunicat que la taula abordarà de forma integral les polítiques d'ocupació i d'emergència social de les persones que exerceixen la venda ambulant no autoritzada a la ciutat.

Aquesta taula suposa obrir un espai de diàleg estable entre representants municipals i dels manters, que als últims dies han convocat protestes davant el dispositiu policial conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra que els ha impedit situar-se en espais emblemàtics de la ciutat, com el port, on solien col·locar les seves 'mantes' amb els productes a la venda.

Això no obstant, el consistori ha volgut deixar clar que ha reiterat als representants dels venedors que la venda ambulant no autoritzada "no és possible" a Barcelona, segons s'indica en el comunicat.

El consistori ha reiterat el seu compromís de mantenir i reforçar les polítiques destinades a buscar solucions laborals i socials per a aquestes persones, amb especial atenció a les més vulnerables. 

Els representants del Sindicat Popular de Venedors Ambulants reivindiquen la regularització de les persones indocumentades, l'impuls de projectes socials per aconseguir-ho, formació i orientació per als 'sense papers', accés als lloguers socials també per a qui està en situació irregular i una solució per poder viure dignament amb el "top manta".