El futur pla de l'Ajuntament de Barcelona cap al Front Marítim continua sense convèncer els veïns de la Barceloneta. Representants veïnals lamenten que el canvi d'usos que planteja la futura ampliació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) pot afectar negativament el barri, reduint la seguretat de la zona i acabant amb milers de llocs de treball, tant directes com indirectes.
Els veïns consideren que el més beneficiós per al barri seria una simbiosi de diverses activitats, en horari tant diürn com nocturn i juntament amb la col·laboració publicoprivada. Segons dades d'aquesta entitat, en l'actualitat són prop de 3.000 persones les que es beneficien laboralment, moltes d'elles del mateix barri.
L'Associació de Veïns de la Barceloneta es mostra en contra de l'ampliació del CSIC i assegura que "la desaparició dels locals del Front Marítim seria contraproduent per al barri, atraient el lleure descontrolat". Des de l'associació temen que proliferin els botellots, com va passar durant el tancament dels locals de lleure en la pandèmia de covid-19. En aquell moment, milers de persones es congregaven a la zona per beure alcohol, escoltar música i ballar, fins i tot altes hores de la matinada, la qual cosa afectava el descans dels veïns i la conservació, seguretat i neteja del barri, segons indiquen des de l'associació.
L'entitat veïnal recorda que gràcies a la cooperació publicoprivada i la ciutadania, aquesta zona ha pogut ser reflotada i ser un reflex de civisme i bones pràctiques, tenint un impacte molt positiu en un barri que no ha rebut cap inversió municipal en l'última dècada.
Els veïns estan satisfets amb els usos actuals del Front Marítim, ja que aquests locals són capaços de garantir un entorn segur i donen opcions als joves, que altrament farien botellots a la platja, de gaudir del seu lleure en un dels locals, evitant actes de vandalisme o incivisme al barri.
Rebuig
A la carta que han fet arribar a l'alcaldessa de Barcelona, l'entitat veïnal lamenta la falta de diàleg i critica que l'ajuntament estigui disposat a contribuir econòmicament amb fons municipals a l'execució d'aquesta obra de propietat estatal, el cost de la qual arribaria als 3 milions d'euros. Una inversió que contrasta amb la realitat del barri, al qual l'actual govern de la ciutat ha deixat sense cap mena d'inversions durant els últims anys.
Els veïns de la Barceloneta els sorprèn la vigència d'aquest projecte d'ampliació del CSIC, ja que mesos enrere s'ha posat a disposició d'aquest organisme el Mercat del Peix, amb una dotació de 43 milions d'euros i unes instal·lacions de 100.000 m².