La revetlla de Sant Joan a Barcelona ha transcorregut sense “incidents remarcables” segons la valoració que ha fet aquest dissabte al matí el tercer tinent d’alcaldia de prevenció i seguretat, Albert Batlle, que ha informat, això sí, que hi ha hagut “dos detinguts per violència de gènere”. Segons el responsable municipal, en bona part de la ciutat la festa ha transcorregut com “una nit com qualsevol de cap de setmana”. “Als barris la festa ha tingut un component familiar, hi ha hagut normalitat a les zones d’oci nocturn i presència molt massiva a la zona de platges”, ha afegit Batlle.

De fet, el tinent d’alcaldia ha apuntat que la Guàrdia Urbana ha quantificat en “80.000” les persones que han passat per les platges al llarg de la nit i la matinada, una xifra que s’ha reduït molt a l’hora del desallotjament, que s’ha efectuat “sense problemes”. Per això mateix Batlle ha informat que entre les nou i les deu del matí, com estava previst, s’han pogut anar reobrint les platges, a les que hi han pogut accedir amb normalitat els primers banyistes. A més, ha assenyalat que a la Barceloneta no s’ha considerat necessari regular els fluxos fins a les quatre de la matinada.

Trenta-dos positius d’alcoholèmia

Pel que fa al balanç de la nit, que per Batlle ha estat “similar a la d’un cap de setmana”, s’inclouen “269 proves d’alcoholèmia, 32 positives, de les quals dues de penals i la resta administratives”, però sense constància de “cap accident important ni incidents en l’espai públic, com baralles significants”. Això sí, ha apuntat la celebració d’un botellot a Ciutat Meridiana amb la participació de mig miler de persones. Pel que fa a les actuacions de Bombers, Batlle ha informat de 34 actuacions en incendis, la majoria en contenidors, una xifra que ha qualificat d’“intervencions normals” en una nit com aquesta.

Batlle també ha ressaltat el bon funcionament dels punts lila i itineraris segurs, malgrat que ha assenyalat que hi ha hagut dos detinguts per violència de gènere i també s'han denunciat dos casos d'assetjament. Per tot plegat, ha assenyalat que la nit s’ha viscut amb normalitat i ha reivindicat el dispositiu de prevenció i seguretat: “Tenim els dispositius dimensionats, tenim experiència i està tot molt rodat”. “El desallotjament de les platges és una operació molt mecànica”, ha afegit. Batlle ha comparegut davant els mitjans des de la platja del Bogatell acompanyat de l’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, el cap del Servei de Protecció Civil, Sebastià Massagué, i la gerent de Serveis Urbans, Sonia Frias.