Unes 5.500 persones han estat desallotjades per fer botellón a Barcelona en l'última setmana, de les quals 200 han resultat sancionades, mentre que un centenar de ciutadans han rebut denúncies per no portar mascareta o per portar-la mal col·locada.

El tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha donat a conèixer en una roda de premsa les dades de l'última setmana sobre l'actuació de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra perquè es compleixin les mesures sanitàries i de seguretat i la normativa vigent contra la pandèmia del coronavirus. Tot i la prohibició de fer botellón, en l'última setmana 5.500 persones han estat desallotjades per consumir alcohol de forma indeguda a l'espai públic, de les quals 200 han estat sancionades.

En aquest sentit, Batlle ha fet una crida a la "responsabilitat, al sentit comú i al civisme" dels ciutadans, després de lamentar que, "desgraciadament", Mossos i Guàrdia Urbana segueixen actuant cada dia contra els botellons.

El botellón és un tema que "preocupa i alarma", ha admès el tinent d'alcaldia de Seguretat de la capital catalana. A més, les forces de seguretat han realitzat 8.600 avisos en els últims set dies a persones que no duien la mascareta o no la duien ben posada, de les quals un centenar han estat sancionades per resistir-se a fer-la servir. També s'han interposat unes trenta denúncies per enfrontaments ocasionats per motius de convivència a la via pública, segons ha detallat Batlle.

Després que la passada nit entrés en vigor a Catalunya la prohibició de fumar a l'espai públic i en les terrasses dels bars i restaurants si no es pot mantenir la distància de seguretat, Batlle ha assegurat que si es detecten "abusos" seran sancionats, com la resta d'infraccions.

Pel que fa a l'ocupació de pisos a la capital catalana, ha reclamat una modificació legislativa perquè les forces de seguretat disposin d'"instruments legals" que els permetin actuar de manera "més eficaç" perquè, ha dit, "no n'hi ha prou" amb la intervenció policial.