Festa grossa a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona per donar la benvinguda l'any 2024. Fins a 120.000 persones han assistit a la gran festa de pirotècnia i drons per acomiadar el 2023 i celebrar l'entrada del nou any. Un total de 470 drons il·luminats han omplert el cel de Montjuïc a 250 metres d’altura, amb un homenatge a Barcelona i la seva relació amb el mar. El moment culminant de la festa ha tingut lloc en el moment del canvi d'any, quan els drons han dibuixat el raïm al cel, amb els dotze grans. Dotze cops pirotècnics secs i de gran efecte han marcat les dotze campanades i la llum.

La celebració ha començat amb un xou abans de la mitjanit, quan milers de persones ja s'aplegaven a l'avinguda Maria Cristina per celebrar l'entrada del nou any. Un ampli dispositiu de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra ha controlat l'accés a la zona amb filtres de control per tal d'evitar que l'entrada d'ampolles de vidre o d'objectes perillosos per a la seguretat pública, com ara armes blanques. L'únic accés a la zona es farà a través dels filtres dinàmics ubicats a la calçada central entre les dues Torres Venecianes. En aquests filtres, on els efectius de Guàrdia Urbana disposaran de pales de detecció de metalls.

Barcelona Cap d'Any Montjuïc 2024
L'espectacle de drons i pirotècnia que ha donat la benvinguda al 2024 a Barcelona / Foto: Ajuntament de Barcelona 

Drons i pirotècnia a Montjuïc

La festa ha estat presidida per una immensa bola de llum elevada a 75 metres d’altura, que s'ha encès a les onze de la nit. Dues hores abans ja ha començat a sonar la música que ha anat escalfant l'ambient. A mitjanit els drons ha dibuixat el raïm al cel i després dels quarts, dotze cops pirotècnics secs i de gran efecte han marcat les dotze campanades. Un cop entrat el nou any, l'espectacle de tecnologia i pirotècnia ha omplert el cel de la ciutat, amb el xou Desig Barcelona. Els focs i els drons han simbolitzat l'imaginari de la ciutat amb imatges icòniques com el panot barceloní, el perfil de Barcelona, la trama de l’Eixample o el modernisme, però també amb referències a grans moments que ens portarà el 2024, com l’Any Tàpies o la Copa Amèrica. Aquest any, excepcionalment, la Font Màgica de Montjuïc no ha format part de la sequera. Les fonts són tancades amb motiu del decret de sequera.

L'espectacle, que ha estat retransmès per TV3, ha estat a càrrec de la companyia Groupe F, especialitzada en la concepció i realització d'espectacles pirotècnics i obres teatrals a cel obert amb drons. Fundada fa 30 anys per Christophe Berthonneau, aquesta reconeguda companyia integra un equip multidisciplinari de 270 persones, i realitza espectacles de llum i foc arreu del món, com l’espectacle de drons més gran vist a Europa al port de Ginebra o la celebració de l’Expo 2030 a Arabia Saudita. Aquest any la companyia francesa també estarà oferint l’espectacle de Cap d’Any a Burj Kalifa (Dubai), Arc de Triomphe (París) i Kula (Sèrbia).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!