L'Ibex-35 es desperta aquest dijous amb una caiguda de l'1,11% i torna a cotitzar en negatiu. El principal índex de la borsa espanyola, que va tancar ahir amb una lleugera caiguda del 0,04%, perd els 9.400 punts bàsics. Després de les declaracions del president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), Jerome Powell, en les que va reiterar que seran necessàries almenys dues pujades de tipus més en el que resta d'any, els inversors tornen a posar el focus en la seva intervenció davant del Comitè Bancari del Senat.

Avui el protagonisme torna a estar en el costat dels bancs centrals i les seves polítiques monetàries. Així, es coneixeran les decisions que en matèria de tipus d'interès que adoptaran tant el Banc Nacional de Suïssa com el Banc Central de Noruega i el Banc d'Anglaterra (BoE).

Així mateix, a l'agenda macroeconòmica d'aquest dijous també destaca la publicació a l'eurozona de la lectura preliminar de juny de l'índex de confiança dels consumidors, per al qual s'espera una lleugera millora amb relació a maig. Per la seva part, als EUA es publicaran les dades d'atur setmanal i l'índex d'indicadors avançats que elabora la consultora The Conference Board, molt seguit pels inversors.

Els valors que registren les caigudes més grans en els primers compassos de la sessió es troben Ferrovial (-2,57%), BBVA (-2,36%), IAG (-2,08%), ArcelorMittal (-1,67%) i Grifols (-1,32%). Pel costat contrari, no hi ha companyies que registren avenços significatius. La resta de Borses europees també es desperten en vermell amb caigudes del 0,96% per a Frankfurt i Milà, del 0,77% per a París i del 0,89% per a Londres.

Al mercat de matèries primeres, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, se situa en els 76,8 dòlars, amb un descens del 0,31%, mentre que el West Texas Intermediate cotitza en els 72,3 dòlars, amb una caiguda del 0,28%.

Al mercat de divises, l'euro manté el nivell dels 1,09 bitllets verds en el seu encreuament amb el dòlar. Respecte al mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol amb venciment a deu anys es troba en el 3,355% i la prima de risc se situa en els 92,6 punts bàsics.

Per la seva part, les criptomonedes mantenen la tendència alcista d'ahir, després de l'optimisme inversor per l'entrada de grans firmes tradicionals al sector. Gestores d'actius com BlackRock, Invesco han sol·licitat a la SEC la creació d'un ETF de Bitcoin al comptat, mentre que grans fons com Citadel o Fidelity han invertit en el llançament d'un nou exchange, EDX Markets. Moviments que impulsen al Bitcoin per sobre dels 30.000 dòlars, el seu nivell més alt des d'abril, i col·loquen l'Ethereum a la zona dels 1.900 dòlars.