La companyia de videojocs Scopely ha inaugurat aquest dilluns a Barcelona un nou hub creatiu i tecnològic per desenvolupar videojocs, que ocupa 8.500 metres quadrats a dos edificis i fa servir a més de 700 professionals. L'acte d'inauguració ha comptat amb el president de la Generalitat, Salvador Illa; la consellera de Cultura, Sònia Hernández; la tinenta d'alcalde de Barcelona, Raquel Gil, i el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Jaume Baró.
L'espai reuneix a perfils diversos com a creatius, enginyers i dissenyadors, així com a advocats o encarregats de recursos humans i finances, i la meitat de la plantilla és local i l'altra meitat en té més de 100 de nacionals. Amb una inversió de 13,5 milions d'euros, les oficines permeten a l'empresa guanyar capacitat per allotjar més treballadors després d'haver passat per quatre seus diferents i haver hagut de mudar-se perquè l'espai se'ls ha quedat petit.
"Quan comencem amb el projecte pensàvem que no ompliríem l'espai, ara que l'hem inaugurat pensem que potser se'ns quedarà petit", ha augurat el CEO, Javier Ferreira, que ha recordat que l'empresa va arribar a Barcelona el 2017, quan tenia cinc empleats. Per la seva part, el responsable de Scopely a Barcelona, Hugo Pibernat, que va estudiar en la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha definit Scopely com el "somni d'un noi de Barcelona que creia impossible tenir una empresa d'aquesta envergadura" a la ciutat, i ha defensat el talent local.
Suport públic
Ambdós representants han agraït el suport institucional que han rebut per establir-se a Barcelona després de visitar diverses ciutats europees i decidir que la capital catalana era la millor opció per posar la seva seu, clau per al desenvolupament dels seus videojocs. En aquest sentit, Espanya no representa una gran font d'ingressos per a la companyia, que és la que més factura en l'àmbit global en aquest sector sense comptar el mercat xinès, però sí que és un polo molt important per poder pensar i crear els jocs.
Illa ha agraït als representants de l'empresa la seva aposta per la ciutat i ha celebrat el "camí d'èxit" que ha experimentat en només vuit anys, passant de cinc a 700 empleats. "Volem apostar per aquest sector", ha assegurat Illa, que ha defensat les polítiques del Govern per millorar la connexió de Barcelona amb la resta de món, en referència implícita a l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona.
Segons el seu parer, les empreses escullen la ciutat per establir-se pel seu model de vida, que consisteix en una bona economia de mercat que es combina amb polítiques d'equitat per no "deixar ningú enrere". Raquel Gil ha explicat que a Barcelona hi ha 4.500 persones empleades al sector del videojoc, i ha explicat que aquest àmbit està en el punt de mira de l'Ajuntament per poder diversificar l'economia.
Illa també ha fet referència a la bilateral entre el Govern i la Generalitat per a un finançament singular, i ha defensat la seva presència en l'acte de l'empresa com a mostra de la importància que té el sector per a Catalunya.
Scopely és l'empresa de videojocs més gran d'Espanya en nombre de treballadors, amb 1.000 empleats repartits entre Barcelona, Sevilla (on en té 120) i els que treballen en remot per tot el món, que són uns 180. Centrada en jocs gratuïts i per al mòbil, ha contribuït a desenvolupar jocs com 'Stumble Guys', 'Scrabble Go' o 'Monopoly Go' a través de la plataforma Playgami.
La multinacional va facturar 3.000 milions de dòlars el 2024, opera a quatre continents i té uns 3.000 empleats per tot el món, un terç a Espanya.