Continuem amb la nostra secció de gastronomia catalana, en especial aquest mes amb quatre receptes típiques de Nadal. La setmana passada vam fer el pollastró amb orellanes i prunes, i aquesta setmana l'Oscar Manresa ens porta l'espatlla de cabrit.

En aquesta ocasió, l'Oscar ens ha dut a la Boqueria, hem anat a la seva carnisseria de confiança i hem demanat quatre espatlles de cabrit. Què hem de tenir en compte per agafar l'espatlla perfecta? La carn dels exemplars joves (cabrits) és molt gustosa i a mesura que n'augmenta l'edat aquesta característica disminueix. La part preferida de l'Oscar és quan queda la part de dalt del cabrit torradeta i cruixent.

És una recepta molt fàcil: l'únic que necessitem són les espatlles de cabrit, patates fornera, tomàquets madurs, ceba, un rajolí d'oli, vi blanc i no ens podem deixar la sal i el pebre. Un cop preparat, ho posem al forn i ja tenim enllestit aquest deliciós plat.

Ingredients per a 4 persones:

4 espatlles de cabrit
3 patates
1 ceba
2 tomàquets
2 grans d'all
Romaní
1 got de vi blanc