Un plat literari, històric i... molt bo: el "capipota Carvalho". Aquest plat representa part de la il·lustre història gastronòmica del restaurant de Casa Leopoldo, conegut restaurant del Raval que freqüentava l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán, i que dedicava econòmics i gustosos plats a Pepe Carvalho (l'heroi de les seves novel·les).

Com destaca Oscar Manresa, xef de Casa Leopoldo, "un plat molt fàcil de preparar: anant a plaça i demanant capipota (que normalment és el cap i la pota de la vedella) el carnisser te'l donarà bullit, per tant només necessitaràs tallar-lo a dauets per preparar la recepta".

"I la barra de pa!" (com recorda enèrgicament Manresa), un acompanyament indispensable per poder degustar el capipota. El plat de l'heroi de Vázquez Montalbán.

 

Ingredients:

- 500 g de capipota
- 1 ceba
- 2 tomàquets de penjar
- 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
- 1/2 cullerada de pebre vermell picant
- 2 bitxos
- Un got de brou de pollastre 
- Sal i pebre
- 200 g de cigrons bullits
- Un rajolí de vi blanc