Zarzuela no porta gens bé el tema de la imatge. En els seus intents de presentar la monarquia com un conte de fades amb reis i reines justos, prínceps blaus, princeses exemplars i el poble sencer llençant flors al seu pas, qualsevol moment que s'escapi al control i que pugui portar un núvol de negror damunt els seus caps, els terroritza. Ja siguin ensopegades de reis, arribades de reines a països estrangers o petons de les àvies als fronts de les netes.

leticia elionor GTRES

GTRES

Ara la família reial no dorm a les nits intentant evitar una fotografia sigui com sigui. Una imatge que encara no s'ha produït, però que ja veuen a venir que se l'hauran de confitar. Des de fa un temps, la infanta Cristina sembla la filla díscola de la família. Els seus germans sembla que segueixen els paràmetres marcats des de fa anys pels borbons. Felip regna encara amb més contundència de com ho va fer el seu pare i es mostra implacable per seguir amb el full de ruta, tot i que això el faci mereixedor de ser un "residu", com l'ha definit Toni Soler. Per residual, el paper d'Elena, que amb el fet de ser la favorita del rei emèrit ja en té prou. El paper, doncs, d'ovella negra— Froilán a banda— li correspon a la infanta Cristina, casada de retruc amb el moltó negre, Iñaki Urdangarin.

cristina urdangarin efe

Efe

La Casa Reial tremola. I per diferents motius. Ja s'està posant fil a l'agulla per portar la trama del cas Nóos a la petita pantalla, en una sèrie que podria ensenyar els molts draps bruts que han acabat amb l'exduc de Palma a la garjola. Però abans que això vegi la llum, la imatge que està molt a prop de produir-se és una altra, la de la infanta Cristina entrant a la presó de Brieva per veure el seu marit. Un deshonor, un afront, un cop a la jugular de la família. Ja és prou pena tenir el primer membre de la família reial a la presó, però en el fons, és un familiar polític, no té sang blava. Però Cristina sí.

infanta cristina cotxe  GTRES

GTRES

Fa 7 anys, la seva família ja va pressionar perquè Cristina se separés d'Urdangarin, però ella va fer all in en favor del seu marit. Segons la revista Lecturas, des de la Zarzuela han començat les pressions per terra, mar i aire cap a Ginebra perquè Cristina es quedi quieteta a Suïssa. No volen que viatgi a Espanya per anar a veure l'empresonat. Gota a gota, familiar a familiar, volen convèncer la germana del rei perquè no doni carnassa a l'opinió pública. Ja van aconseguir que no hi hagi cap foto d'Urdangarin entrant a Brieva i ara posaran tota la carn a la graella per impedir també la de Cristina. S'ha dit que Elena va viatjar a Ginebra per estar al costat de la seva germana i els seus nebots. Segons la revista, però, també anava amb una consigna: retenir-la allà.

Infantes Elena i Cristina GTRES

GTRES

Ara li tocarà a la reina Sofia, que viatjarà a Ginebra d'aquí a uns dies per continuar amb les pressions. Però Cristina no està disposada a escoltar ningú i ja li ha comunicat a tots els emissaris que anirà a veure'l, tot i que no ha especificat si farà servir el vis-a-vis mensual a què tenen dret. La infanta està molt preocupada pel seu marit i no pensa abandonar-lo a la seva sort, per molt que això suposi enfrontar-se a la seva família. I encara falta que Felip i Letícia hi diguin la seva. Però donada la mala relació, probablement amb més motiu vagi a la presó, li facin les fotos que li facin.

leticia felip cristina   gtres

GTRES

De moment, però, Urdangarin encara no ha rebut cap visita en el seu primer diumenge, tal com explica la periodista Pilar Eyre. Però des de Lecturas expliquen un fet que potser tranquil·litzarà Cristina. Segons el marit de la cuinera de Brieva, "mi mujer dice que Urdangarin está muy agradecido, que no se preocupe Cristina que saldrá bien alimentado, y que le gusta mucho la comida gitana que le prepara". D'aquests primers dies, també ha transcendit que ha comprat un televisor a l'economat per seguir el Mundial, que la seva primera lectura ha estat un fullet informatiu de nom La prisión, paso a paso, que el primer àpat van ser mongetes vermelles amb peix i iogurt i que l'espai que ocupa està pintat amb colors vius.

Urdangarin ACN

ACN

La infanta Cristina no s'amagarà. No l'ha visitat el primer diumenge perquè ho va pactar amb Urdangarin, segons Eyre, perquè encara hi ha molts periodistes a l'aguait. Però quan hi vagi, "no s'amagarà. Passarà davant els parents dels altres reus i els fotògrafs amb el cap ben alt". Uns amb el cap ben alt, i els altres, la família reial, fent que no amb el cap.