Dilluns, quarts de vuit del matí, presó de Brieva. Totes les TV, ràdios i reporters gràfics d'Espanya i part de l'estranger s'esperen amb les càmeres a punt a la porta de la presó en què, segons tots els indicis, ingressarà Iñaki Urdangarin. I sorprenentment no hi ha ni una foto, ni un vídeo, ni una imatge, ni una prova. Res. Així estava l'única porta de la presó d'Àvila dilluns al matí:

preso brieva efe

EFE

Institucions penitenciàries assegura que és a dins sol, sense companys. Per tant no podrà passar-li com als presos polítics. Junqueras, Romeva i Forn van ser gravats per un intern i es va difondre la seva estada a la garjola, però amb Urdangarin no podrà passar perquè viu sol, sense més interns. Tot estrany, sospitós fins per a Justo Molinero. I comença a escampar-se l'ombra del dubte: ha ingressat el marit de la infanta a la presó?

Tenim fotos de la Pantoja, d'Ortega Cano, de Farruquito entrant i sortint de les seves reclusions però res de res de l'exduc de Palma, el pres més famós de la història d'Espanya. Els mitjans prefereixen especular que el secretisme es deu a les males condicions de Brieva, una presó aïllada al mig del camp a Àvila, Castella i Lleó.

preso brieva avila efe

EFE

Vanity Fair explica que hi ha abusos sexuals, drogues i violència dins aquella presó de dones. Que un funcionari obligava a fer trios a una presa amb la seva parella també interna, o que es bescanvia haixix i alcohol a canvi de sexe amb les recluses. Que hi ha hagut 21 atacs violents d'internes a guardes, ferits i operats. Que una xocolatina serveix per tenir sexe i que les internes són pobres, estrangeres i sense família. Una pel·lícula de por amb Urdangarin fent exercici al pati.

Urdangarin  GTRES

GTRES

Altres mitjans, com Periodista Digital, asseguren que el tractament psicològic a què s'ha sotmès el matrimoni té a veure amb que Urdangarin ha desenvolupat fòbia a la gent. Per això viuria aïllat sense compartir la vida amb altres reclusos, ni un pres de confiança o company de cel·la com passa amb els presos polítics. Insinuen que Urdangarin podria caure en el pou de la depressió i tenir un final dramàtic. De moment, la xarxa si no ho veu no s'ho creu.