El Diumenge de Resurrecció pot acabar sent la creu de la família reial. Mai la sortida d'una missa havia suposat un cop tan dur a la imatge dels Borbons, fins al punt que per primer cop un membre de la família del rei, Marie Chantal, la dona de Pau de Grècia, ja gosa criticar les males maneres de la reina Letícia. Quan els espanyols encara miren bocabadats i en bucle el primer vídeo, el de la sortida de la missa on mare i filla, Letícia i Elionor, menyspreen l'octogenària Sofia, ara n'ha transcendit un altre de posterior, ja a la zona exterior de la catedral de Palma. Més gestos de menyspreu de Letícia cap a la reina Sofia:

Als 15 segons es veu Sofia fent un petó al front de la seva neta hereva al tron, i immediatament Letícia li neteja la pell on l'àvia l'acaba de besar. No sembla que ho faci per enretirar-li una marca de pintallavis, ja que la reina Sofia no porta la boca pintada. El vídeo continua i als 45 segons podem veure com de ben après tenen les nenes que la foto principal és la dels reis Felip i Letícia i les filles. La infanta Sofia fa una petita passa al costat empesa per la seva mare, que l'estira de la cintura i l'allunya dels reis emèrits per emmarcar la foto que vol Letícia, la dels quatre que li importen (o les tres que de debò li importen).

reis i filles Palma EFE

EFE

El que té de bo tot plegat és que s'ha destapat la mala maror a La Zarzuela. Ja no només de Letícia amb les seves cunyades, germanes del rei Felip, sinó també amb els sogres, els reis emèrits. Ja formen part del safareig de Sálvame, i la tesi del programa de Telecinco és que Letícia detesta l'actitud passiva de la seva sogra amb les infidelitats del rei Joan Carles. Segons es va dir al programa, “hi ha una conversa en què la reina Letícia diu a la reina emèrita: 'jo no tindré mai la mateixa actitud que tu'”. I Paz Padilla, que es temia que li tanquessin el programa, deia: "Deixem-ho aquí".

reis i filles adeu EFE

EFE

La Zarzuela pot controlar alguns mitjans, però no pas com Espanya els deixa com el vestit de la filla petita: verds.

Fins i tot el diari més monàrquic d'Espanya, l'ABC, s'ha hagut de fer ressò de la notícia del primer vídeo. Recordem-lo:

El titular es queda curt: "El vídeo de Doña Letizia y Doña Sofía: el hartazgo durante un posado que se ha hecho viral." Compte que l'"hartazgo" no sigui d'Espanya respecte a la monarquia.