Ja fa més d’una setmana que Iñaki Urdangarin és a la garjola. Una situació que molts pensaven que no arribaria mai i que d’altres encara no es creuen perquè no s’ha vist cap foto d’ell entrant a presó, generant-se sospites...

Però s’està filtrant molta informació sobre la seva estada. Primer va saber-se que s'estaria refugiant en la fe per superar aquest tràngol, demanant a quina hora es feia la missa només arribar. També van assegurar que hauria fet ja dues trucades a l'exterior, comunicant-se amb la seva dona i amb la mare. Dues dones que ho estan passant molt i molt malament en aquests primers dies sense ell.

Alguns testimonis tambñe confessat que l’han vist molt desanimat i apagat, però content amb el menjar que li serveixen: “Que no es preocupi la Infanta que en sortirà alimentat, està molt ben cuidat. A presó s’ofereix un menjar amb més substància i més fort”. 

urdangarin gos suissa  GTRES

GTRES

Unes paraules que arribaven només un dia abans d’una bomba: la descripció de la cel·la en la qual viu el basc. OKdiario publica avui una entrevista amb l’arquitecte que va dissenyar el mòdul en el qual hi és, comentant com és, quants metres té i de quines comoditats consta.

urdangarin cel·la  telecinco

Plànol dissenyat per El Programa de Ana Rosa / Telecinco

Urdangarin estaria ocupant un mòdul de 450 m², una barbaritat d’espai en el qual estaria ell sol. En construir-se estava pensat per albergar sis cel·les, però actualment només hi ha una amb capacitat per dos presos. L’exduc de Palma disposa d’una habitació amb dos llits individuals i un lavabo. Però també té accés a una zona d’estar de 7 m² amb una cadira, una taula i una televisió; havent-hi al costat una petita cuina i podent sortir a dos grans patis per passejar i fer exercici.

urdangarin i fill ginebra  GTRES

GTRES

Aquesta presó en particular és considerada com una de les més innovadores en ser el primer centre penitenciari espanyol que va incorporar l’ús dels colors a les parets, fent servir el blanc, el bordeus i el gris per donar una sensació més alegre. A més a més, el disseny de les finestres també està pensat perquè entri més llum.

Sembla que les condicions d'Urdangarin no serien gaire dolentes... Malgrat que se senti sol com un mussol, ha escollit prou bé la presó.