L'energia eòlica, diuen, forma part de la solució, a l'escalfament global i, per això, tots els països del primer món treballen en el disseny i la planificació d'infraestructures de producció d'energia a partir de la força del vent. Una de les més interessants s'ha posat en marxa al Regne Unit. Es tracta, en concret, del parc eòlic marí més gran del món.

Parc Eòlic Marí
Parc Eòlic Marí

Com és?

Inclou un total de 165 turbines, abasta més de 450 quilòmetres quadrats, se situa a uns 89 quilòmetres de la costa aquest del país i pot produir prou energia per generar l'electricitat que consumirien 2,3 milions de llars|cases. Té fins a|fins i tot nom: Hornsea 2. I està funcionant a ple rendiment. Construir-lo ha costat cinc anys i és una de les grans infraestructures que la Gran Bretanya ha projectat per aconseguir veure's afectada el menys possible pels manejos de Rússia amb el gas. Les Illes Britàniques, que es proveeixen en un 96% de fonts d'energia que no tenen a veure amb Rússia, podrien arribar, en un futur pròxim i amb instal·lacions com a aquesta, estar capacitades per exportar grans quantitats d'electricitat a la UE.

Quin tipus de molins inclou?

 

Cada turbina assoleix els 200 metres d'altura, disposa de 3 pales de 81 metres d'alt i són capaces de generar 1,3 gigawatts. Una sola rotació de les seves tres pales produeix prou energia com per cobrir el consum elèctric d'un habitatge britànica tipus durant 24 hores i, amb el que cada turbina produeix en 1 any, es pot proveir de fluid elèctric a 14.000 llars. Tota aquesta energia s'insufla a la xarxa a través d'una xarxa de cables de 373 quilòmetres, provinents d'una estació de compensació reactiva i 390 quilòmetres de cables d'exportació costa enfora, a més d'altres 40 que acaben a la subestació terrestre de Killingholme. El Regne Unit, amb aquest parc, està molt més preparat per desconnectar-se completament dels combustibles fòssils. En el futur, està previst activar uns altres dos parcs eòlics similars.