Les xarxes socials més importants, i possiblement Twitter més que cap altra, porten temps provant d'ordenar una infinitat de conductes indesitjables que, com en el món físic, part dels seus usuaris reprodueixen diàriament. No es tracta d'una tasca senzilla però a poc a poc es van donant passos en aquest sentit. Ara, Twitter torna a fer un pas endavant i implementa noves mesures perquè la xarxa social de l'ocell sigui un lloc més amable i respectuós.

En aquest exercici de posada al dia constant, Twitter inclou entre les seves normes contra les conductes d'odi l'ús d'un llenguatge deshumanitzant a l'hora de referir-se en contra de la raça, l'origen ètnic, l'origen nacional, l'orientació sexual, el gènere, la identitat de gènere i l'afiliació religiosa. Això generalment ja cobreix qualsevol tipus de comentari despectiu, i la política general afirma que no es pot utilitzar la plataforma per incitar a la violència o fer amenaces sobre la base de qualsevol d'aquestes característiques.

Twitter iPhone

Ara, immersos en plena crisi del coronavirus, aquest és probablement un bon moment per incloure la malaltia com una qüestió dins del discurs d'odi. Des de Twitter estan disposats a encoratjar la compassió i l'empatia, especialment quan la pandèmia global sembla ja un fet irrefutable. Al cap i a la fi, odiar algú per qüestions físiques sempre és reprovable.

D'aquesta manera, la irrupció del coronavirus ve a coincidir amb els tres casos nous de missatges que incitin a l'odi que Twitter incorpora a la seva normativa. Des del dia 5 de març, no es poden tuitejar missatges que incloguin un llenguatge que deshumanitzi partint de l'edat, la discapacitat i la malaltia.

Segons Twitter, els usuaris poden reportar tweets més antics que trenquin aquestes regles retroactivament, i hauran de ser eliminats. Dit això, Twitter no emprendrà accions punitives contra els comptes de les persones que han tuitejat aquest tipus de missatges en el passat. Des de Twitter també s'ha dit que està treballant amb un grup d'experts externs per comprendre els matisos difícils, així com el context històric.

Twitter portátil

Referent a persones que des de la xarxa social consideren com a "d'interès públic" no s'eliminaran missatges seus de cap tipus –ni tan sols aquells que puguin incitar a l'odi–, tal com passava també fins ara amb la normativa restrictiva vigent fins al moment. Una circumstància que segueix aixecat polseguera entre els usuaris i l'opinió pública, molts dels membres dels quals consideren que els missatges inadequats són igualment lesius els digui un usuari anònim o una celebritat.