Encara que és cert que segons va creixent la mida dels telèfons mòbils, amb ells creixen també la capacitat i l'autonomia dels seus bateries, el cert és que el problema de com de ràpid que s'esgoten aquestes –moltes vegades abans de l'esperat–, continua sent una preocupació per a molts dels usuaris. Per això és important conèixer quins són les causes principals d'aquesta circumstància i com es pot remeiar un maldecap tan habitual en el dia a dia.

La pantalla

Interactuem amb el mòbil a través de la pantalla i aquest sempre ha estat l'element que més bateria consumeix des de l'aparició al mercat dels smartphones. A més, la utilització de millors materials, més i millors colors, una brillantor més gran i una definició més destacada, incrementen el consum de la bateria. Per això, el primer aspecte sobre el qual cal posar atenció per parar l'esgotament de l'autonomia del mòbil és aquest.

Móviles

A continuació detallem com pots allargar a durada de la bateria i que així et duri el més possible el dia.

La brillantor de la pantalla és un dels elements que més bateria consumeixen. Per això, rebaixar-lo en la mesura en la qual encara la pantalla es vegi bé és un pas important a prendre. Estalviaràs bastanta bateria amb aquest fet. A més, es recomana utilitzar la brillantor automàtica, el que farà que quan faci falta que la pantalla brilli, brillarà. Mentre que la resta del temps es mantindrà més tènue, en manera estalvi.

Redueix els temps de bloqueig automàtic. Si configures el bloqueig automàtic de la pantalla del teu mòbil en 30 segons o 1 minut, en lloc de 5 minuts, la pantalla no es mantindrà activa esperant que la utilitzis en qualsevol moment.

Elimina els fons de pantalla actius. Són bonics per a la vista però, encara que no el sembli, el mòbil reprodueix vídeo a tota hora si tens instal·lat un fons de pantalla actiu. És un autèntic assassí de la bateria.

Utilitza un fons de pantalla negre. Si té la pantalla del teu mòbil és del tipus AMOLED, un fons de pantalla negre és el més eficient que pots posar al telèfon perquè d'aquesta manera la pantalla no ha d'activar els píxels de la mateixa.

La connectivitat

Moltes vegades, segons on visquis o on treballis, et pots trobar amb problemes de connectivitat, ja sigui perquè en aquests llocs habituals per a tu, la teva companyia de telefonia no ofereix una bona cobertura, perquè hi ha massa activitat al voltant o perquè la connexió a les xarxes wi-fi són dolentes. En qualsevol d'aquests casos, passa que el mòbil prova de buscar connexions constantment per oferir el millor servei, i aquests intents tan repetitius comporten que la bateria es gasti abans.

Per solucionar-lo, pots comprovar amb altres usuaris si altres companyies telefòniques ofereixen millors cobertures i pensar a canviar-te a alguna de les que vagin bé.

Però no només això, quan sàpigues que ens utilitzaràs el mòbil en una estona perquè estiguis realitzant alguna tasca que requereix el teu total atenció, utilitzar l'opció de la manera avió dona un descans a la teva terminal i fa que la bateria no pateixi durant el temps que estigui sotmesa a aquest descans.

Finalment, si el wi-fi no va bé o no arriba on solguis estar, pensa a fer-te amb un amplificador o extensor de wi-fi, que farà de repetidor del senyal del router i així no només tindràs una millor connexió, sinó que no obligaràs el mòbil a estar buscant constants connexions que acaben matant a la bateria.

Les aplicacions

Alguns serveis d'Internet i aplicacions es podria dir que es mengen la bateria a mossegades. Els que tenen a veure amb el streaming de vídeo i els que serveixen per donar accés a les xarxes socials i Whatsapp són els que més destaquen en aquest aspecte. Tracta, en la mesura dels possible, de limitar el seu ús. Pot semblar que no són tan voraços però realment ho són.

Youtube

També hi ha moltes aplicacions que maten la bateria sense que se'ls estigui donant un ús actiu en aquell moment. Entre elles hi ha algunes de tan conegudes com Facebook, Messenger, Instagram o WhatsApp. Treballen en segon pla i envien dades, utilitzen la teva ubicació o envien notificacions molt sovint.

Per provar de controlar la gana de les aplicacions, revisa totes les que tinguis al teu telèfon i queda't sol amb les que solguis utilitzar de veritat. Moltes vegades tenim entre un 70 i un 80 per cent d'apps que hem descarregat alguna vegada però a les quals no fem cas mai. Desinstal·la-les i veuràs com l'autonomia de la bateria millora.

Si creus que una aplicació treballa en segon pla i no vols que així sigui, ves-te als ajustaments del teu mòbil, entra en les aplicacions i en l'opció de bateria de cada una d'elles, restringeix la seva funció en segon pla.