No importa el mòbil que tinguis. Ja pot ser el més car del mercat que encara que porti la millor protecció de sèrie, res no impedirà que en el moment menys esperat pateixi una esgarrapada, un cop o una caiguda. En qualsevol d'aquestes situacions, la pantalla pot patir des d'un lleuger desperfecte a quedar-se feta miques. Amb els mòbils passa una cosa similar amb el que succeeix amb les motos: si passes molt de temps utilitzant-la, algun dia cauràs.

El cert és que els mòbils de gamma alta estan dotats de les pantalles amb els vidres més resistents, i això es nota en el dia a dia, sense cap dubte. Però tot i així, poden acabar ratllant-se o trencant-se en determinades situacions. Per això, l'ideal és protegir aquestes pantalles des d'un principi. Però el dubte que li sorgeix a qualsevol usuari és, què utilitzo per salvaguardar la integritat del meu telèfon en la mesura possible? Vegem les diferents opcions que ofereix el mercat.

PET

El PET és un tipus de polietilè i per tant un plàstic. És el protector que menys garanteix la protecció contra les rascades i els cops però, en canvi, és molt lleuger, prim, suau al tacte i és el que menys es nota visualment a la pantalla del telèfon. És bastant rígid i per tant no serveix per protegir del tot les pantalles dels mòbils, els extrems laterals dels quals són corbs.

TPU

Per la seva part, el TPU –un altre plàstic– és un poliuretà i resulta flexible encara que bastant complicat d'instal·lar a la pantalla del mòbil si no tens massa perícia per la possible aparició de bombolles. No és gaire suau al tacte, de fet presenta una textura propera a la goma i dota a la pantalla una brillantor que pot semblar no massa natural. De tota manera, aquesta flexibilitat que té fa que pugui cobrir sense problema tota mena de pantalles, com la corbes, i resisteix millor els cops que els protectors de PET.

Vidre temperat

És més resistent a les rascades i les caigudes que els anteriors. Tot i que amb el vidre temperat la seva protecció depèn del grau de resistència que ofereixi. I aquest grau es mesura segons l'escala de Mohs. Una escala que va des de l'1 H al 10 H, sent aquesta última la més dura i resistent davant de qualsevol agressió externa. El més habitual és que els vidres temperats que et trobis a la venda tinguin 8H o 9H i, per tant, una resistència molt alta.

A més cal tenir en compte tres aspectes més. D'una banda la grossor del vidre i, per l'altre, la transparència del mateix. Una mala combinació d'ambdós factors poden fer que la pantalla del teu mòbil no es vegi tan bé com desitjaries, o almenys d'una manera tan fidedigna a com presenta les imatges de sèrie. El tercer aspecte a no deixar de banda és de la capa oleofóbica. O dit d'una altra manera, la protecció que ofereix el vidre davant de les empremtes que en ell van deixant els dits. Si el vidre temperat és massa barat, la seva capa oleofóbica serà dolenta i llavors tindràs una pantalla plena d'empremtes contínuament.

Protector de gel

Segurament el menys conegut dels protectors però no per això el menys indicat, ni de bon tros. El protector de gel està compost per una classe de resina i encara que pot semblar a simple vista més feble que el vidre temperat, no és així. La seva condició li permet adherir-se millor a la pantalla fent que fins i tot, les vores de la mateixa quedin protegides. Normalment resisteix millor que el vidre temperat els impactes a causa que els absorbeix millor. Ofereix una bona prestació davant de les esgarrapades i els fabricants dels protectors de gel destaquen la seva protecció antibacteriana i davant els líquids.

Finalment, cal dir que no és gens senzilla la seva instal·lació al mòbil pel que es recomana anar a un especialista per fer-ho. I malgrat que cada vegada hi ha més experts en les botigues especialitzades que el realitzen, el cert és que no es troben en qualsevol punt de venda de mòbils.