La Xina continua donant de què parlar amb els diferents projectes espacials que tenen pensat desenvolupar. Un d'ells és una estació solar en l'espai que sigui útil per transmetre energia a la Terra.

L'objectiu principal és que el 2035 es generin 10 MW d'energia i així poder cobrir certa demanda elèctrica al nostre planeta.

Els avenços de l'estació solar xinesa

A la recerca de l'ús d'energia renovable, la Xina ha creat un projecte d'una estació solar en l'espai, de manera que es pugui obtenir l'energia en l'espai i pugui ser transmesa a la Terra i així donar-li utilitat.

Encara que la Xina no ha estat l'únic país amb un projecte d'aquest tipus, ja que els Estats Units des de fa anys estan impulsant un projecte similar. Tanmateix, sembla que la Xina ja ha avançat més i ha començat la fabricació de l'esmentada estació.

Des de 2013 l'Acadèmia Xinesa de Tecnologia Espacial (CAST) va posar en marxa el projecte i han decidit avançar dos anys la inauguració de l'esmentada estació solar en l'espai.

Aquest avenç s'ha donat a conèixer a través de South China Morning Post, deixant clar que estan buscant que el producte sigui inaugurat tant sí com no.

Operarios instal·la plaques solars /Europa Press
Operaris instal·len plaques solars /Europa Press

També s'ha donat a conèixer que per transmetre l'energia a la Terra i que aquesta sigui aprofitada al màxim estan considerant dos mètodes.

Un d'ells és a través de microones, ja que amb ella es maximitza l'eficiència de la transmissió, però el problema és que podria afectar la salut dels éssers vius. A més que es requereix d'un equip amb una antena de diversos metres i un receptor a la Terra d'uns 10 quilòmetres.

Un altre dels mètodes és l'ús de rajos làser, dels quals també han de tenir en compte els contres que aquest sistema pugui portar.

Entre les estimacions que tenen és que si el projecte surt com esperen, comenci per generar 10 MW d'energia per a l'any 2050 i aquesta xifra augmenti els 2 GW d'energia solar espacial. Un projecte que sense lloc a dubte busca alleujar l'ús d'energies fòssils.