El difunt Pulpo Paul, segons s'ha pogut veure, en sabia més de futbol que els prestigiosos científics de l'Institut Alan Turing del Regne Unit: mentre que el pobre cefalòpode mort a Oberhausen l'octubre de 2010 va ser capaç d'encertar el guanyador de deu dels encreuaments de l'Eurocopa 2008 i el Mundial 2010 que se li van plantejar; els saberuts científics de l'Alan Turing han ficat la pota: després de realitzar 100.000 simulacions amb un sistema d'Intel·ligència Artificial que han dissenyat per a aquests menesters, no han encertat ni de lluny.

Neymar, entre sanglots
 

El Brasil i Bèlgica eren els seus favorits

Els nois responsables de tal barrabassada són Nick Barlow, Jack Roberts i Ryan Chan, enginyers de programari i, tot indica, oracles fracassats. Segons els seus càlculs, el Brasil partia amb un 25% d'avantatge respecte a la resta de participants i Bèlgica, amb un 18% més. Després, amb un 12% d'avantatge, estaria Argentina i la quarta favorita seria França, amb un 11%. Dels quatre, només França i l'Argentina estan en semifinals i els sud-americans han mostrat evidents debilitats en els partits que han disputat fins ara.

I Marroc i Croàcia?

Segons l'estudi en qüestió, la cinquena selecció amb més possibilitats era Anglaterra i la sisena i la setena, Espanya i Holanda. Dinamarca, Portugal i Croàcia quedaven com vuitena, novè i dècima; però el geni dels croats i la grapa dels lleons de l'Atles han torçat el braç dels creadors d'un sistema que definien com a "simple, comprensible i robust" i que s'ha revelat més fallit que Luis Enrique i els seus mètodes. Pel bé de la memòria de Turing, només es pot esperar que el gran matemàtic no fos aficionat al futbol.