Molta gent no sap que a Espanya també hi ha projectes que inclouen l'espai, i una prova d'això, és un nou satèl·lit exclusiu d'origen espanyol.

La companyia Aistech Space ha creat un satèl·lit que busca mesurar "el que li fa mal al món" o almenys els incendis que ha patit.

Quin és el projecte d'Aistech Space?

Aquesta setmana sortirà en un coet de SpaceX des de Cap Canaveral, un satèl·lit dissenyat, desenvolupat i fabricat exclusivament en territori espanyol. Els responsables? Aistech Space, un projecte gens fàcil que ha dut a terme la marca, i que compta amb el suport de la Agència Espacial Europea (AQUESTA).

El satèl·lit està batejat amb el nom de "Guardia1" i la seva principal funció és vigilar els incendis forestals. Segons paraules de Guillermo Valenzuela, CEO i fundador d'Aistech Space, l'objectiu d'aquest satèl·lit no és més que conèixer el que "li fa mal al món" i alhora, saber la temperatura que està desenvolupant-se en ell en temps real.

Aistech Space
Aistech Space

Encara que pot ser que sigui una cosa desconeguda per a tu, et diem que aquesta companyia ja compta amb una seu a Barcelona i una altra a Madrid. De fet, Guardia1 es va construir en aquestes dues ciutats i també a Vigo.

Els projectes d'Airtech de cara al futur

L'objectiu de la companyia és comptar amb almenys unes 25 unitats en òrbita, disposa de fins i tot una filial al Regne Unit i el seu objectiu és construir-ne cada vegada més, productes que entrin en òrbita i que ofereixin solucions per al món en general.

Funcionament de Guardia1

Ja t'hem dit que mesurarà temperatura, però Com? Senzill, la màquina s'encarregarà de prendre fotografies al llarg i ample del planeta. El satèl·lit es postrarà en una òrbita baixa polar a uns 550 quilòmetres d'altura, la qual cosa significa que passarà per sobre dels pols cada 90 minuts.

No significa que el satèl·lit estarà "corrent", simplement, el món gira diàriament i el satèl·lit aprofitarà aquesta situació, per anar recollint la informació.

El dispositiu té una massa de 15 quilograms, funciona amb panells solars, a més de comptar amb una longitud d'uns 30 centímetres d'ample per uns 15 de gruix. És un satèl·lit que donarà moltes dades de monitoratge al món.