Cal anar amb compte a l'hora de contestar al telèfon. I no t'ho diem nosaltres: qui ho fa són els experts de l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), organisme pertanyent al Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació, que saben molt bé el que fan. Respondre amb un clàssic pot portar-te molts problemes si la trucada|crida a què contestes és una de les tan habituals trucades indesitjades a les que els canvis normatius no han sabut posar límit.

EuropaPress 5487618 persona parla telefono front plafons|panells ibex 35 palau bossa|borsa octubre 2023
 

Altres fórmules

Qualsevol altra alternativa –serveix l'útil Dígame i, també, l'afrancesat aló o l'expeditiu a veure que s'utilitza al nord d'Espanya- és molt més segura que l'educat i convencional . Per què? Molt senzill: avui, a través del telèfon, es poden contractar infinitat de productes i serveis i es fa mitjançant simples enregistraments de veu en els quals, després de llegir-nos un llistat de condicions o la descripció del producte o servei contractat, n'hi ha prou que diguem sí. L'enregistrament adquireix llavors el mateix valor que una firma, ja que se'ns han verificat abans les dades. Què pot succeir si responem amb un "sí" a qualsevol trucada? Doncs que ens poden gravar i, amb l'enregistrament a la mà, endossar-nos el que vulguin.

Com actuen?

El sistema és senzill: una vegada gravat el nostre sí, el ciberdelinqüent pot utilitzar-lo per al que consideri. Podria, per exemple, fer-lo servir (si disposa de les nostres dades) per contractar en nom nostre qualsevol producte o servei. Ara ja saps per a què poden arribar a servir aquestes inoportunes trucades en el que ningú no contesta o respon un enregistrament absurd generalment en anglès