Ho indica un estudi elaborat per la Universitat de Cambridge i presentat aquest mes de març: qui camina diàriament, redueix la possibilitat de patir una mort prematura fins i tot en un 23%. Per elaborar-lo, s'han realitzat més de trenta milions d'observacions i, com a conclusió, es reafirma una cosa que és ben sabuda: caminar aclareix la ment, és fàcil de fer i, a més, redueix en una quarta part el risc de mort. Ara, això sí, fa falta que l'activitat es desenvolupi durant un temps mínim.

Caminar
 

Onze minuts

Amb onze minuts d'exercici físic diaris, n'hi ha prou per reduir riscos greus com els que es vinculen a infarts, vessaments cerebrals i desordres vasculars d'un altre tipus. En embargament, no sempre es troba la manera d'atendre aquesta recomanació tan simple. Per ajudar a això, han proliferat diferents aplicacions com, per exemple, We Ward, que inclou un programa de recompenses si ens comprometem a caminar. Així, i en funció de la distància recorreguda, l'usuari rep punts que, després, pot intercanviar per diners o per descomptes en webs associats. Són, en tot cas, sistemes d'estímul i gamificación amb els quals s'intenta contribuir a combatre, d'una manera amena, una de les epidèmies més grans de l'actualitat: el sedentarisme. A tot el món, We Ward té ja deu milions d'usuaris.

Estalvi en CO2

We Ward, com a tal, va néixer en en 2019, i el seu nombre d'usuaris ha permès, expliquen els seus promotors, assolir un estalvi de 300,000 de tones de Co2. Amb això, es pretén, mentre s'anima els usuaris a gaudir d'una quotidianitat més saludable, contribuir a assolir els objectius de desenvolupament sostenible. Sigui com fos, l'aplicació és gratuïta.