L'estiu és sinònim de passar més temps a l'aire lliure, tant perquè disposem de més temps lliure com perquè el sol és molt més present des que es fa de dia fins a la nit. És època de vacances i de viatjar; de destinacions com la platja o la muntanya. En definitiva, una estació en la qual parem menys temps a casa i a la feina. I això té algunes implicacions entre les quals es troba un ús més important del mòbil, o almenys una despesa de bateria més important sense tanta facilitat per posar el dispositiu a recarregar.

Malgrat que tots portem el carregador del mòbil a tot arreu, no sempre ho fem quan sortim al carrer a la nostra destinació vacacional. La raó no és cap altra que haver d'estar pendents de trobar un endoll en un lloc públic, com un bar o un restaurant, i no és una opció gaire còmoda. I tanmateix, utilitzem el telèfon en els temps morts per escoltar música, consultar les notícies o fer fotografies als llocs que visitem.

Existeixen les bateries portàtils per connectar al mòbil quan la bateria comença a escassejar però no és infreqüent que no recordem sempre dur-les o de carregar-les la vigília a l'allotjament on ens quedem. Tanmateix, existeixen uns dispositius que ens poden treure en qualsevol moment d'un conflicte i només cal que els duguem a sobre. Són les bateries solars, que encara que no hi estiguem familiaritzats, funcionen i molt bé.

Les bateries solars per al mòbil

Hi ha dos tipus de bateries solars per carregar el telèfon tenint en compte la seva tecnologia. D'una banda hi ha les que són com cinturons plegables amb plaques solars a cada tram, com pot veure's a la imatge següent.

Batería plegable

En segon lloc, hi ha les que tenen un aspecte molt similar a les bateries portàtils, però amb un panell solar inserit a la part superior del dispositiu, com el de la foto que es veu a continuació.

Batería compacta

La primera de les esmentades –la del tipus cinturó– és la més utilitzada i efectiva i funciona de la següent manera. Com que no té bateries integrades a l'ús, cal endollar el mòbil al dispositiu mentre aquest es col·loca sota la llum del sol. El telèfon mòbil, la tablet o fins i tot el portàtil podrà anar carregant-se sobre la marxa mitjançant una connexió USB, però sempre rebent l'energia que el carregador rep en aquell instant ja que aquest no té capacitat d'emmagatzemament.

La potència sempre dependrà de les condicions solars del moment però si el carregador es troba directament exposat a la llum del sol, pot generar des de 2,4 ampers per port USB fins a 4,8 ampers per a un sol dispositiu. Un carregador normal de telèfon mòbil sol produir entre 1 i 2 ampers habitualment.

La segona classe de bateria sí que és capaç d'emmagatzemar l'energia, per la qual cosa el mòbil no necessita estar connectat mentre la bateria rep la llum solar. És a dir, primer emmagatzema l'energia per poder lliurar-la al dispositiu en qüestió. El problema amb aquest sistema sorgeix quan tenim pressa per carregar el mòbil, ja que la càrrega de la bateria solar tarda unes quantes hores a produir-se. Serveix més per carregar-la un dia i connectar-la al mòbil l'endemà. Avantatge? Que no fas cap despesa elèctrica.

Tres bateries solars recomanades a bon preu

Per si vols animar-te a aconseguir-ne unes de cara a les pròximes vacances, t'oferim tres alternatives assequibles i ben valorades pels usuaris.

  • Carregador solar X-DRAGON

Per només 39 euros pots comprar aquest carregador de format cinturó de 2.000 mAh, amb 5 panells solars, connexió USB dual i llanterna LED. Ho pots trobar a través d'aquest enllaç.

  • Carregador solar Hiluckey

Té 4 panells solars i 2.500 mAh però a més és resistent a l'aigua i la neu, pel que és ideal per a l'hivern també. Per 45 euros el tens aquí.

  • Carregador BigBlue

Pertany als del segon tipus que hem comentat. Un sol panell però de 15.000 mAh, dos ports USB impermeables, és antixoc i té sis llums LED d'emergència. Pots adquirir-lo per menys de 30 euros en aquest enllaç.