Banc Sabadell se suma a les últimes tendències en programació i fa seva la filosofia del low code, que permet desenvolupar aplicacions orientades a l'usuari sense necessitat que qui s'ecarga d'aquesta tasca hagi de dominar llenguatges de programació complexos. Així, el banc incorpora eines de codi font obert que permeten a l'usuari mitjà programar de manera senzilla i ràpida. Amb això, els costos de modernització de les aplicacions es redueixen un 40% i els terminis d'activació, en un 50. Banc Sabadell se suma així a una tendència que va néixer fa ja deu anys i que resol necessitats de ciutadans, empresaris i empleats que necessiten col·locar contingut propi en diferents entorns de forma autònoma i sense que els suposi una enorme inversió de temps i diners. De fet, la programació low code no és més que l'l'equivalent en el que a aplicacions es refereix de la qual cosa va suposar l'aparició d'eines com a wordpress per al disseny web.

De la mà de DXC
El desplegament es duu a terme de la mà de l'empresa informàtica DXC, que ha posat en marxa un centre de programari específicament dissenyat per atendre les necessitats de Banc Sabadell i dur a terme el processos d'anàlisi, disseny, desenvolupament i posada en servei de noves aplicacions. El centre de programació es troba a Alacant i confirma que Banc Sabadell no té en els seus plans immediats tornar la seva seu a Catalunya.
Avantatges qualitatius
El temps de proves de les noves aplicacions és ara inferior a la mitjana anterior en un 30% i, en paral·lel i gràcies a una corba d'aprenentatge de tres setmanes, els nous desenvolupadors són capaços de treballar de manera autònoma molt més ràpidament. El Banc pot així contractar més talent jove entre els acabats de titular de la Comunitat Valenciana. En paral·lel, s'ha activat també un pla d'incorporació d'eines d'IA que permetrà reconfigurar visualment processos complexos i automatitzar cicles de prova.