Els Mossos d’Esquadra han presentat aquest dijous una nova estratègia policial per fer front a les agressions sexuals. El conseller Joan Ignasi Elena i la portaveu Montserrat Escudé han explicat la creació d’una nova unitat central d’intel·ligència que dependrà de la nova Àrea Central de Violències Sexuals, l’evolució de la UCAS dels Mossos.

Aquesta remodelació de l’àrea que investiga les agressions sexuals múltiples i d’autors desconeguts permet ampliar la capacitat operativa i, alhora, amb aquesta unitat d’intel·ligència, poder treballar en la persecució dels agressors per millorar la protecció de les víctimes.

Nova campanya de Mossos: "La por ha canviat de bàndol”

Més enllà d’aquest nou enfocament de la lluita contra les agressions sexuals, aprofundint en la intel·ligència policial, com marca de la casa de la nova Prefectura que lidera el comissari en cap Eduard Sallent, la policia catalana també ha presentat avui una nova campanya en aquesta línia, de missatge contundent.

 

L’espot, que s’emetrà a la televisió convencional des de setembre, també comptarà amb versió per mitjans digitals i es repartirà, en format cartell, per totes les comissaries del país. La idea contundent de l’anunci, gravat fa pocs dies a l’Hospitalet de Llobregat, amb la participació de deu agents, homes i dones, del cos dels Mossos d’Esquadra.

L’anunci, en la línia de la nova estratègia anunciada aquest dijous per la portaveu del cos i del conseller d’Interior, vol canviar el focus i centrar-se, com ja es fa en les investigacions policials, en l’agressor, per perseguir-lo, per posar la víctima al centre de la protecció.

Vintena d’homes vigilats pels Mossos

Les dades policials dels Mossos d’Esquadra recullen a hores d’ara, aquest inici de 2023, gairebé un miler d’agressors sexuals que estarien en aquesta situació. Concretament, hi ha 18 condemnats amb alt risc de reincidència sobre els quals Fiscalia ordena un seguiment, 38 comunicacions d’arribada a Catalunya de delinqüents sexuals i 937 condemnats o imputats amb mesures judicials com ara prohibicions d’apropament, de sortida a l’estranger, localitzacions permanents o prohibició d’accés.