Hi ha històries que semblen sortides directament d'una pel·lícula, com és el cas d'aquesta que s'ha produït a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L'equip mèdic del centre ha salvat una nena de quatre anys que tenia una agulla de dentista clavada al cervell, segons ha publicat La Vanguardia. La menor havia anat a una clínica dentista de la ciutat per tractar-se una càries, però l'agulla de l'anestèsia se li va quedar clavada i li va arribar fins al sistema nerviós. Segons l'hospital, va ser una cirurgia molt complicada, ja que mai s'havien trobat amb un cas com aquest.

El relat no és apte per a persones aprensives i l'explica la mare al citat diari. La mare de la petita recorda que es va espantar molt quan li van dir que en treure la xeringa de la boca de la nena van veure que no hi havia agulla. Diversos dentistes van intentar treure l'agulla però en va; cada cop que la tocaven l'agulla s'enfonsava encara més i va ser quan es van posar en contacte amb el doctor Josep Rubio, el cap de cirurgia maxil·lofacial de Sant Joan de Déu, per demanar consell. 

Dues nits ingressada abans de l'operació

El doctor Rubio, en el moment en què se'l va contactar, es trobava en un congrés a Tenerife i va recomanar que es portés la petita a l'Hospital de Sant Joan de Déu. Allà es va passar dues nits ingressada i quan va tornar el doctor, ell i el doctor José Hinojosa la van operar. Va ser una intervenció molt més llarga del que s'esperava, perquè l'agulla s'havia colat per un dels petits orificis per on passen nervis i artèries i, per tant, es tractava d'un procediment molt delicat. 

Després d'extreure-li l'agulla amb una petita incisió al costat dret del cap, la menor va continuar ingressada una setmana més. Tot i això, no li ha quedat cap seqüela excepte la cicatriu. El seu cas és tan excepcional que s'ha presentat al Congrés de la Societat Espanyola de Neurocirurgia científica, a Jaén.

Sant Joan de Déu, pioner en cirurgia cardíaca robòtica en infants i joves

Precisament la setmana passada, l’Hospital Sant Joan de Déu, juntament amb l’Hospital Clínic, va anunciar que havien creat un centre de cardiopaties congènites per oferir una atenció conjunta i durant totes les etapes de la vida als infants que neixen amb una malformació al cor, uns 600 cada any a Catalunya. L’objectiu és que aquests pacients visquin “més temps i millor” aprofitant els constants avenços mèdics. L’aliança, per exemple, permetrà estendre a la població infantil tècniques quirúrgiques, com la cirurgia cardíaca robòtica, que fins ara només s’aplicaven en adults. Ja s’han fet dues operacions d’aquest tipus, les primeres de l’Estat, a una noia de 13 anys i un noi de 15 amb uns resultats excel·lents perquè la tècnica és poc invasiva i la recuperació dels pacients molt ràpida.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!